Μουντζίου και Λανέρ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Δυο ταινίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις σε Κάνες και Βερολίνο βρίσκονται στο πρόγραμμα των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας.

Μουντζίου και Λανέρ στις Νύχτες Πρεμιέρας

Το βραβείο σκηνοθεσίας των φετινών Κανών έχει εντάξει στο πρόγραμμά του το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας. Πρόκειται για την «Αποφοίτηση» («Bacalaureat») του Κριστιάν Μουντζίου ( «4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες»), μια διεισδυτική ματιά πάνω στη σύγχρονη μετα-κομουνιστική ρουμανική κοινωνία.

Επίσης στις Νύχτες Πρεμιέρας θα δούμε και μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του περασμένου Βερολίνου, το ποτισμένο με μαύρο χιούμορ road movie «The First, the Last» του Μπουλί Λανέρ.

Μείνετε συντονισμένοι με το «α» και το athinorama.gr για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου 2016 στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός 1 και Δαναός 2, Όπερα 1 και Όπερα 2 και Ταινιοθήκη.

|Ακολουθεί το τρέιλερ της «Αποφοίτησης» του Κριστιάν Μουντζίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ομαδική Θεραπεία

Ξέπνοο και θεατρικά στημένο δράμα δωματίου γύρω από τη μάχη των φύλων, που κορυφώνεται με τρόπο απροσδόκητο μεν, τραβηγμένο από τα μαλλιά δε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
18/07/2024

Η Σιωπηλή Καμαριέρα

Αβίαστα υποβλητική και απροσδόκητα φορτισμένη ερωτικά απεικόνιση μιας ταξικής πάλης σε τέσσερις τοίχους.

Η Φύλακας των Δράκων

Ημιτελής σε όλα τα επίπεδα περιπέτεια, η οποία δεν εκμεταλλεύεται όσο θα μπορούσε τον πραγματικά ενδιαφέροντα και ξεχωριστό κόσμο της.

Η Θάλασσα Μέσα μου

Βραβείο ξενόγλωσσου Όσκαρ για μια ελαττωματική στη ρίζα της προσέγγιση του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, η οποία ποντάρει στον συναισθηματικό εκβιασμό.

Δεσμώτης του Ιλίγγου

Η συγκινητικότερη ερωτική ιστορία κι ένα πολυεπίπεδο σχόλιο πάνω στην επιθυμία και την απατηλή "εικόνα" της.

Ο Αρχηγός των Κατασκόπων

Προχειρότατο όσο και τετριμμένο σε όλα του κατασκοπικό θρίλερ, το οποίο λησμονείται τη στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Oxbelly Retreat 2024

Ανακοινώθηκαν σεναριογράφοι και συγγραφείς που συμμετείχαν στο φετινό Oxbelly.