Κάτω από το Ηφαίστειο

3,5

Μια διασκευή του ομώνυμου ημι-αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του Μάλκολμ Λόουρι, το οποίο διαθέτει μεν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, μια πιο εσωστρεφή συνέχεια δε.

Κάτω από το Ηφαίστειο

Μια διασκευή του ομώνυμου ημι-αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος του Μάλκολμ Λόουρι, το οποίο διαθέτει μεν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, μια πιο εσωστρεφή συνέχεια δε.

Κάτω από το Ηφαίστειο - εικόνα 1

Ο μέγιστος βιρτουόζος Τζον Χιούστον μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το αριστουργηματικό ομώνυμο­ –και ημι-αυτοβιογραφικό– μυθιστόρημα του Μάλκολμ Λόουρι. Ήρωας του υπαρξιακού δράματος είναι ο Τζέφρι Φέρμιν, ένας Άγγλος αλκοολικός πρόξενος στο Μεξικό του ’40, ο οποίος αδυνατεί να ξεπεράσει την απιστία και το χωρισμό από τη σύντροφό του. Όταν αυτή εμφανίζεται μετανιωμένη μπροστά του, τότε ξεκινά ένα επώδυνο οδοιπορικό, με την αγάπη να δείχνει ανήμπορη να νικήσει την προδοσία.

Η εναρκτήρια σεκάνς αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις χιουστονικής δεξιοτεχνίας, μια παραισθησιογόνα νυχτερινή βόλτα στον εορτασμό της Ημέρας των Νεκρών, όπου ο πάλλευκος Άλμπερτ Φίνεϊ αναζητά σαν νεκροζώντανος την ιαματική αιθυλική αλκοόλη. Η συνέχεια, ωστόσο, δεν αποδεικνύεται ισάξια του εκρηκτικού ξεκινήματος, καθώς ρέπει προς την αφηγηματική εσωστρέφεια, με τον Χιούστον να μην μπορεί να καμουφλάρει σκηνοθετικά την ελλειπτική σεναριακή διασκευή του Γκάι Γκάλο.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάτω από το Ηφαίστειο

Under the Volcano
3,5
  • Σινεφίλ
  • 1984
  • Διάρκεια: 109 '
  • Τζον Χιουστον

Ο Τζέφρι Φέρμιν, ένας Άγγλος αλκοολικός πρόξενος στο Μεξικό του ’40, αδυνατεί να ξεπεράσει την απιστία και το χωρισμό από τη σύντροφό του. Όταν αυτή εμφανίζεται μετανιωμένη μπροστά του, τότε ξεκινά ένα επώδυνο οδοιπορικό, με την αγάπη να δείχνει ανήμπορη να νικήσει την προδοσία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.