Έρωτας στα Τυφλά

1,5

Μια χαρωπά αφελή, ανίκανη στοιχειωδώς να εκπλήξει ιστορία «τυφλού» έρωτα.

Έρωτας στα Τυφλά

Μια πιανίστρια εγκαθίσταται σε ένα διαμέρισμα, το οποίο χωρίζεται από το διπλανό, «άντρο» ενός αντικοινωνικού και εργασιομανή δημιουργού γρίφων, μ’ έναν λεπτό, μηδενικής ηχοπροστασίας τοίχο. Η αρμονική «συγκατοίκησή» τους μοιάζει αδύνατη, σε μια χαρωπά αφελή, ανίκανη στοιχειωδώς να εκπλήξει ιστορία «τυφλού» έρωτα.

Έρωτας στα Τυφλά - εικόνα 1

Ο έρωτας, ως γνωστόν, είναι τυφλός. Έτσι, ας κάνουμε κι εμείς τα στραβά μάτια κι ας πιστέψουμε πως δυο άνθρωποι που δεν συναντιούνται ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο μπορούν να ερωτευτούν. Όχι μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου, αλλά ενός… κατασκευαστικά ελαττωματικού, μηδενικής ηχοπροστασίας τοίχου. Στο σεναριακό και σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Κλοβίς Κορνιγιάκ (ο Αστερίξ στους «Ολυμπιακούς Αγώνες») ο τοίχος χωρίζει τα διαμερίσματα μιας πιανίστριας, η οποία έχει μπροστά της έναν κρίσιμο διαγωνισμό, και ενός αντικοινωνικού και εργασιομανή δημιουργού γρίφων, οι οποίοι ξεκινούν τη θορυβώδη σχέση τους ως εχθροί.

Ο Σοπέν, όμως, θα τους φέρει πιο κοντά, κάνοντας τον έναν να σκέφτεται διαρκώς τον άλλον, αλλά να μη θέλει να τον δει! Ένα ελάχιστα πειστικό σεναριακό τρικ που ακόμα κι αν καλοπροαίρετα το καταπιείς χαμογελώντας (η ταινία, ευτυχώς, δεν παίρνει τον εαυτό της και πολύ στα σοβαρά), δυσκολεύεσαι να το παρακολουθήσεις στην τραβηγμένη, φαρσική και κλισέ ανάπτυξή του μέχρι την αναπόφευκτη παρεξήγηση-δραματική ανατροπή και την ακόμα πιο αναπόφευκτη (attention, ακολουθεί σπόιλερ) τελική ερωτική συμφιλίωση.

Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Έρωτας στα Τυφλά

Un Peu, Beaucoup, Aveuglement
1,5
  • Κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 90 '
  • Κλοβίς Κορνιγιάκ

Μια πιανίστρια εγκαθίσταται σε ένα διαμέρισμα, το οποίο χωρίζεται από το διπλανό, «άντρο» ενός αντικοινωνικού και εργασιομανή δημιουργού γρίφων, μ’ έναν λεπτό, μηδενικής ηχοπροστασίας τοίχο. Η αρμονική «συγκατοίκησή» τους μοιάζει αδύνατη…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.