Short Fuse

1

Mια περιπέτεια που ξεθυμαίνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, κυρίως λόγω της σεναριακής της προχειρότητας και των υπέρμετρων φιλοδοξιών της.

Short Fuse

Ο Άρης είναι ένας πρώην ασκούμενος δικηγόρος που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως κούριερ. Ένα βράδυ βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό για να παραδώσει ένα δέμα, όπου δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν ξυπνάει είναι πλέον ζωσμένος με εκρηκτικά, σε μια περιπέτεια που ξεθυμαίνει από τα πρώτα κιόλας λεπτά, κυρίως λόγω της σεναριακής της προχειρότητας και των υπέρμετρων φιλοδοξιών της.

Short Fuse - εικόνα 1

Ο Άρης είναι ένας πρώην ασκούμενος δικηγόρος που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως κούριερ. Ένα βράδυ βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό για να παραδώσει ένα δέμα, όπου δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν ξυπνάει, είναι πλέον ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ μια μυστηριώδης φωνή στο ακουστικό που φοράει του δίνει οδηγίες για πώς θα μπορέσει να αποτρέψει την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Μετά το «The Republic», άλλη μια ταινία είδους «σκάει» στην ελληνική πραγματικότητα, φέρνοντάς μας μπροστά σε ένα ασθενικό εγχώριο ρεύμα. Βέβαια, και εδώ, οι υπέρμετρες φιλοδοξίες του πρότζεκτ ξεθυμαίνουν από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αντίστροφης μέτρησης.

Αυτό συμβαίνει για δύο κυρίως λόγους: Καταρχάς γιατί η λέξη «οικονομία» δεν ενεργοποιείται ποτέ στο «Short Fuse», το οποίο έχει ασταμάτητο (κατά κύριο λόγο άστοχο) πιστολίδι, σκηνές καταδίωξης, γραφική ταραντινική βία, love story, σκυλάδικα, μπάτσους, ελεύθερους σκοπευτές, παγιδευμένα κτίρια και κάνα δυο κοινωνικά μηνύματα περί εκμετάλλευσης και αμοραλισμού στο background. Όλα αυτά στριμωγμένα σε 85΄, με τους πρωταγωνιστές να τρέχουν ασθμαίνοντας πίσω από την ιστορία μπας και την προλάβουν... Βαθύτερη αιτία, όμως, αποτελεί το σενάριο και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα η ανάπτυξή του. Για παράδειγμα, αν θέλεις να έχεις μια σκηνή καταδίωξης με ένα σπορ αμάξι, δεν χρειάζεται ο ήρωάς σου να βρίσκει μια κόκκινη Corvette Stingray παρατημένη με τα κλειδιά στη μίζα στο κέντρο της Αθήνας!

Και αυτή είναι μόνο μία από τις δεκάδες σεναριακές ευκολίες που ανατινάζουν το σασπένς, αφού πλέον όλα μπορούν να συμβούν σε μια μη αληθοφανή ιστορία που μοιάζει να υπηρετεί απλώς τις συνεφίλ ορέξεις και φιλοδοξίες των δημιουργών του.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: VILLAGE.

Περισσότερες πληροφορίες

Short Fuse

Short Fuse
1
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 85 '
  • Αντρέα Λαμπρόπουλου

Ο Άρης είναι ένας πρώην ασκούμενος δικηγόρος που βγάζει τα προς το ζην δουλεύοντας ως κούριερ. Ένα βράδυ βρίσκεται σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό, όπου δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Όταν ξυπνάει είναι πλέον ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ μια μυστηριώδης φωνή στο ακουστικό που φοράει του δίνει οδηγίες για πώς θα μπορέσει να αποτρέψει την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.