Κανίβαλοι

Κακοσκηνοθετημένη, αντιδραστική και exploitation ταινία τρόμου, η οποία υποτίθεται πως σατιρίζει την πολιτική ορθότητα και την κινηματογραφική σοβαροφάνεια.

Κανίβαλοι

Μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών ταξιδεύει ως το Περού για να σταματήσει ένα κατασκευαστικό έργο που αποψιλώνει το δάσος. Το αεροπλάνο της επιστροφής τους, όμως, πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες στα χέρια μιας φυλής κανιβάλων. Κακοσκηνοθετημένη, αντιδραστική και exploitation ταινία τρόμου, η οποία υποτίθεται πως σατιρίζει την πολιτική ορθότητα και την κινηματογραφική σοβαροφάνεια.

Κανίβαλοι - εικόνα 1

Κατά περίσταση ηθοποιός («Άδωξοι Μπάσταρδη»), αλλά κυρίως σεναριογράφος και σκηνοθέτης ταινιών τρόμου («Cabin Fever», «Hostel»), ο κολλητός του Ταραντίνο Ιλάι Ροθ είναι ένας φανατικός σινεφίλ, λάτρης των b-movies και ένας εκ των πρωτεργατών του torture porn (γραφικής, σαδιστικής βίας) σινεμά, που κυριαρχεί στο horror είδος τα τελευταία χρόνια. Στους «Κανιβάλους», οι οποίοι προβλήθηκαν στο φεστιβάλ του Τορόντο το 2013 και μόλις την προηγούμενη βδομάδα στις αμερικανικές αίθουσες, κάνει την έκπληξη και ξεπερνάει τον εαυτό του τόσο σε κακογουστιά όσο και σε κακοτεχνία.

Κανίβαλοι - εικόνα 2

Με σαφώς ειρωνική, δεδηλωμένη εξαρχής διάθεση, ακολουθεί μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών που ταξιδεύει ως το Περού για να σταματήσει ένα κατασκευαστικό έργο το οποίο αποψιλώνει το δάσος. Το αεροπλάνο της επιστροφής της, όμως, πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες στα χέρια μιας φυλής κανιβάλων. Αυτό που ακολουθεί δύσκολα περιγράφεται, μετέωρο ανάμεσα σε κακοστημένη κωμωδία και το grindhouse cult «Ολοκαύτωμα των Κανιβάλων» (1980). Δήθεν απενοχοποιημένος κινηματογραφόφιλος χαβαλές δηλαδή, μα στην ουσία μια κακοσκηνοθετημένη, αντιδραστική και exploitation τρομοσάχλα, η οποία υποτίθεται πως σατιρίζει την πολιτική ορθότητα και την κινηματογραφική σοβαροφάνεια.

ΗΠΑ, Χιλή. 2013. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Κανίβαλοι

The Green Inferno
  • Τρόμου
  • 2013
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ιλάι Ροθ

Μια ομάδα Αμερικανών ακτιβιστών ταξιδεύει ως το Περού για να σταματήσει ένα κατασκευαστικό έργο που αποψιλώνει το δάσος. Το αεροπλάνο της επιστροφής τους, όμως, πέφτει στη ζούγκλα και οι επιζώντες στα χέρια μιας φυλής κανιβάλων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.