We Are Your Friends

1,5

Ένα αφελές μπιτάτο δράμα που φορτώνεται με αχρείαστες ηθικά διδαχές.

We Are Your Friends

Ο άσημος DJ Κόουλ και η παρέα του προσπαθούν να ξεφύγουν από το Σαν Φερνάντο Βάλεϊ του Λος Άντζελες και να μετακομίσουν –πού αλλού;– στο Χόλιγουντ. Ένα βράδυ ο νεαρός γνωρίζει τον φτασμένο DJ Τζέιμς, ο οποίος γίνεται ο μέντοράς του. Ο Κόουλ, όμως, ερωτεύεται την κοπελιά του και τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται επικίνδυνα σε ένα αφελές μπιτάτο δράμα που φορτώνεται με αχρείαστες ηθικά διδαχές.

We Are Your Friends - εικόνα 1

O άσημος DJ Κόουλ και η παρέα του προσπαθούν να ξεφύγουν από το Σαν Φερνάντο Βάλεϊ του Λος Άντζελες και να μετακομίσουν –πού αλλού;– στο Χόλιγουντ. Ένα βράδυ ο νεαρός γνωρίζει τον φτασμένο DJ Τζέιμς, ο οποίος γίνεται μέντοράς του. Ο Κόουλ όμως ερωτεύεται την κοπελιά του και τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται επικίνδυνα. Το ίδιο συμβαίνει και με το μπιτάτο νεανικό δράμα, που δεν μένει προσηλωμένο στον crowd pleasing σκοπό του, αλλά προσπαθεί να σκάψει απεγνωσμένα τη σεναριακή επιφάνεια για να βρει... βάθος.

Μέσα σε κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης/σεναριογράφος Μαξ Τζόζεφ μιλά σχεδόν για τα πάντα: από το κυνήγι του αμερικανικού ονείρου και τα παράπλευρα θύματά του μέχρι την πλάνη του ηδονισμού και το πόσο κακά είναι τα ναρκωτικά. Όσο ανεβαίνουν τα BPM (Beats Per Μinute, για να μην πάτε αδιάβαστοι) και το νεανικό ρομάντζο παίρνει φωτιά μια σειρά από απλοϊκά μηνύματα ξεπετάγονται κάθε τόσο σαν βαρύγδουπα ηθικά pop ups, κουνώντας το δάχτυλο στο νεανικό κοινό. Αλήθεια, πιστεύει ακόμη κάποιος ότι τα new age κηρύγματα πιάνουν τόπο;

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

We Are Your Friends

1,5
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 96 '
  • Μαξ Τζόζεφ

Ο άσημος DJ Κόουλ και η παρέα του προσπαθούν να ξεφύγουν από το Σαν Φερνάντο Βάλεϊ του Λος Άντζελες και να μετακομίσουν –πού αλλού;– στο Χόλιγουντ. Ένα βράδυ ο νεαρός γνωρίζει τον φτασμένο DJ Τζέιμς, ο οποίος γίνεται ο μέντοράς του. Ο Κόουλ, όμως, ερωτεύεται την κοπελιά του και τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται επικίνδυνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εγώ, ο Απαισιότατος 4

Οι χαριτωμενιές των χαρακτήρων, με τα Μίνιονς να κλέβουν εύκολα την παράσταση, δίνουν περιστασιακό ενδιαφέρον σε μια αδύναμη πλοκή, η οποία δεν έχει ιδέες ανανέωσης του franchise.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
15/08/2024

Βρέχει Άντρες

Η Λορ Καλαμί είναι απολαυστική σε έναν πικάντικο ρόλο, τον οποίο η Καρολίν Βινιάλ ("Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ") τυποποιεί με ανάλαφρη αφέλεια.

Η Λεωφόρος της Δύσης

Η πιο ειλικρινής, σκληρή και νοσταλγική ματιά στα παρασκήνια της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ένα αξεπέραστο, πολυεπίπεδο αριστούργημα κι ένα από τα "πετράδια του στέμματος" του κλασικού αμερικανικού σινεμά.

Θαύμα στο Μιλάνο

Χιούμορ, μελοδραματική αισιοδοξία και ποιητικός νεορεαλισμός, βραβευμένος με Μεγάλο Βραβείο (αντίστοιχο του κατοπινού Χρυσού Φοίνικα) στο Φεστιβάλ Κανών.

Οι Υπάλληλοι

Έξυπνοι διάλογοι, αστείοι χαρακτήρες, cool ύφος και μια ασπρόμαυρη low budget κωμωδία, μια από τις ταινίες που γέννησαν τον νέο ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο.

Η "Arcadia" του Γιώργου Ζώη και οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου στη λίστα των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ταινιών οι οποίες μπορούν να διεκδικήσουν τα φετινά βραβεία της.

"A complete unknown": Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ο Bob Dylan

Κυκλοφόρησε το teaser trailer της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ.