Εξολοθρευτής: Γένεsys

2

Ο μύθος του «Εξολοθρευτή» ανανεώνεται με ένα ελεύθερο, σεναριακά μπερδεμένο και αναληθοφανές ριμέικ των δυο πρώτων ταινιών.

Εξολοθρευτής: Γένεsys

Από ένα μέλλον όπου, μετά την καταστροφή, οι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν τελικά τις μηχανές, ο αρχηγός τους Τζον Κόνορ στέλνει το πρωτοπαλίκαρό του Κάιλ Ρις στο Λος Άντζελες του 1984 για να προστατεύσει τη μητέρα του και να σώσει το αύριο. Ο μύθος του «Εξολοθρευτή» ανανεώνεται με ένα ελεύθερο, σεναριακά μπερδεμένο και αναληθοφανές ριμέικ των δυο πρώτων ταινιών.

Εξολοθρευτής: Γένεsys - εικόνα 1

Τρεις δεκαετίες μετά την πρεμιέρα του ο «Εξολοθρευτής» και το θεαματικότατο σίκουέλ του παραμένουν ακόμη αξεπέραστες περιπέτειες φαντασίας. Δεν το αποδεικνύουν μόνο τα χλομά­ αποτελέσματα των προσπαθειών συνέχισης («Η Εξέγερση των Μηχανών») ή ανανέωσής του («Η Σωτηρία») αλλά και το ότι αυτή η «Γένεsys», παρά την αλματώδη πρόοδο των εφέ, περιγράφει το μετά την καταστροφή μέλλον με την ίδια εικονογραφία με την οποία ο Τζέιμς Κάμερον είχε οραματιστεί τον κόσμο κυριαρχίας των μηχανών.

Σε αυτό το μέλλον, λοιπόν, ο αρχηγός των επαναστατών Τζον Κόνορ καταφέρνει να δώσει τη νικηφόρα τελική μάχη ενάντια στα ρομπότ και στο σύστημα Skynet που τα ελέγχει, εκείνα όμως προλαβαίνουν να στείλουν πίσω στο χρόνο και στο Λος Άντζελες του 1984 έναν εξολοθρευτή για να σκοτώσει τη μητέρα του Σάρα. Το πρωτοπαλίκαρο του Τζον Κάιλ­ Ρις ταξιδεύει προς τον ίδιο προορισμό με αποστολή να την προστατεύσει, αλλά όταν φτάνει εκεί, τον περιμένουν μια σειρά από απανωτές εκπλήξεις.

Εξολοθρευτής: Γένεsys - εικόνα 2

Ακολουθώντας ελεύθερα την πλοκή της πρώτης ταινίας, με τον «υγρό» Τ-1000 δανεικό από τη δεύτερη, το reboot του Άλαν Τέιλορ («Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος») ξεκινά με ρυθμό, ελαφρώς χιουμοριστική διάθεση και στοιχειώδη σεναριακή συνοχή. Προσπαθώντας πάση θυσία να πρωτοτυπήσει όμως, αρχίζει τις περίπλοκες ανατροπές, τα αλλεπάλληλα ταξίδια στο χρόνο και τις εξωφρενικές δικαιολογίες για τα όσα μπερδεμένα συμβαίνουν. Από ένα σημείο και μετά σημασία έχουν μόνο­ το ασταμάτητο κυνηγητό, οι ατάκες του Σβαρτζενέγκερ και οι θεαματικές σκηνές δράσης.

Τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί φυσικά, με ένα διαρκές παιχνίδι εναλλαγής καλών και κακών να προσπαθεί να δραματοποιήσει την προβλέψιμη εξέλιξη (στο χρονικό πηγαινέλα χάνει η Σάρα το παιδί και το παιδί τη Σάρα), τη σέξι Ντενέρις Ταργκάριεν από το Γουέστερος να μας κάνει να νοσταλγούμε τη Λίντα Χάμιλτον και τον all time classic «Άρνι» να κλέβει εύκολα τη μια απ’ τα ίδια παράσταση.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 126΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Εξολοθρευτής: Γένεsys

Terminator: Genisys
2
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 126 '
  • Άλαν Τέιλορ

Από ένα μέλλον όπου, μετά την καταστροφή, οι άνθρωποι καταφέρνουν να νικήσουν τελικά τις μηχανές, ο αρχηγός τους Τζον Κόνορ στέλνει το πρωτοπαλίκαρό του Κάιλ Ρις στο Λος Άντζελες του 1984 για να προστατεύσει τη μητέρα του και να σώσει το αύριο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.