Ταξίδι στην Ιταλία

3

Τα αντίστοιχα τηλεοπτικά επεισόδια του δεύτερου κύκλου του τηλεοπτικού «The trip» διασκευάζονται σε ένα (λιγότερο πρωτότυπο, αλλά εξίσου απολαυστικό) road movie φιλοσοφικών διαπιστώσεων, φλεγματικού χιούμορ και ακόμη περισσότερων αστείων μιμήσεων.

Ταξίδι στην Ιταλία

Μετά το προ ετών γαστριμαργικό ταξίδι τους στη βόρεια Αγγλία, οι Βρετανοί κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον επισκέπτονται τώρα έξι εστιατόρια σε διαφορετικά μέρη της Ιταλίας. Τα αντίστοιχα τηλεοπτικά επεισόδια του δεύτερου κύκλου του τηλεοπτικού «The trip» διασκευάζονται σε ένα (λιγότερο πρωτότυπο, αλλά εξίσου απολαυστικό) road movie φιλοσοφικών διαπιστώσεων, φλεγματικού χιούμορ και ακόμη περισσότερων αστείων μιμήσεων.

Ταξίδι στην Ιταλία - εικόνα 1

Μετά την επιτυχία της τηλεοπτικής μίνι σειράς του BBC «The trip» και της κινηματογραφικής βερσιόν που ακολούθησε (είδαμε το «Ταξίδι» στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2011) ο σκηνοθέτης Μάικλ Γουιντερμπότομ και οι Βρετανοί κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον επαναλαμβάνουν το δύο εκδοχών γευστικό road trip τους, αυτήν τη φορά με πιο κοσμοπολίτικο προορισμό. Από τον βρετανικό Βορρά μεταφέρονται στην ηλιόλουστη Ιταλία, όπου από τη Λιγουρία και την Τοσκάνη μέχρι τη Ρώμη, το Κάπρι και τη χερσόνησο του Αμάλφι επισκέπτονται και κριτικάρουν έξι εστιατόρια για λογαριασμό του «Observer».

Ανάμεσα στη μυθοπλασία και στο ντοκιμαντέρ, οι δύο πρωταγωνιστές­ και φίλοι συγχέουν δεξιοτεχνικά τον πραγματικό τους εαυτό με τον κινηματογραφικό τους χαρακτήρα (πατέρας ενός μικρού παιδιού, ο μπουχτισμένος Ρομπ αναζητά λίγη περιπέτεια, ενώ από τον Στιβ λείπουν το σπίτι και η οικογένειά του) και χρησιμοποιούν το ρεπορτάζ σαν απλή αφορμή για μια συναρπαστική διαδρομή πολιτιστικής ανακάλυψης.

Ταξίδι στην Ιταλία - εικόνα 2

Το μαγευτικό φυσικό σκηνικό είναι παρόν, αλλά παραμένει έντεχνα στο φόντο, καθώς οι ατακαδόρικες συζητήσεις περί έρωτα, μουσικής, νόστου, υστεροφημίας, καλλιτεχνικών επιλογών και φιλοσοφίας ζωής στο πρώτο πλάνο νοστιμίζουν αυτό το «Ταξίδι» περισσότερο και από τα λαχταριστά πιάτα που προσγειώνονται κάθε τόσο στο τραπέζι.

Αστεία καθημερινά προβλήματα διασταυρώνονται με διαχρονικά ερωτήματα, τα τραγούδια της Αλάνις Μορισέτ «συνομιλούν» με τα ποιήματα των Μπάιρον και Σέλεϊ, ενώ ο Αλ Πατσίνο ανοίγει κουβέντα με όλους τους Τζέιμς Μποντ (οι ξεκαρδιστικές μιμήσεις δίνουν και παίρνουν), πάντα όμως με έναν απροσδόκητο, αυτοσχεδιαστικό και απόλυτα φυσικό τρόπο. Έτσι, ακόμη κι αν η ευχάριστη πρωτοτυπία της πρώτης ταινίας απουσιάζει, η σπιρτάδα, η αυτοσαρκαστική διάθεση και η γλυκόπικρη επίγευση της γαστρο-κινηματογραφικής αυτής περιπέτειας παραμένουν εξίσου απολαυστικές.

Μ. Βρετανία. 2014. Διάρκεια: 108΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξίδι στην Ιταλία

The Trip to Italy
3
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 108 '
  • Μάικλ Γουιντερμπότομ

Μετά το προ ετών γαστριμαργικό road trip τους στη βόρεια Αγγλία, οι Βρετανοί κωμικοί Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον επισκέπτονται τώρα έξι εστιατόρια σε διαφορετικά μέρη της Ιταλίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.