Λύσσα Κακιά

Ασύνταχτη, αφελής κι ελάχιστα αστεία νεανική «κωμωδία» πάνω στις σύγχρονες σχέσεις και στην ελληνική πραγματικότητα που τις περιβάλλει.

Λύσσα Κακιά

Η καθημερινότητα μιας ομάδας αγοριών και κοριτσιών που σπουδάζουν σε δραματική σχολή. Ασύνταχτη, αφελής κι ελάχιστα αστεία νεανική «κωμωδία» πάνω στις σύγχρονες σχέσεις και στην ελληνική πραγματικότητα που τις περιβάλλει.

Λύσσα Κακιά - εικόνα 1

Αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη τα καταγγελτικά σινε-μανιφέστα («Σαπίλα, Ξεφτίλα και Τεκίλα»), ο ακάματος Νίκος Ζερβός επιστρέφει στο χώρο του θεάματος που συχνά τον εμπνέει («Τηλεκανίβαλλοι», «Show Bitch»), αυτήν τη φορά για να περιγράψει την καθημερινότητα μιας­ ομάδας αγοριών και κοριτσιών τα οποία σπουδάζουν σε δραματική σχολή. Το γραμμένο από τη Νίκη Σταυριανοπούλου και την πρωταγωνίστρια Ζωή Ζέρβα σενάριο εστιάζει στα προβλήματα μιας νέας γενιάς που μοιάζει σχεδόν ανέγγιχτη από την πρόσφατη κρίση, μια κοινωνική πραγματικότητα την οποία η ταινία προσπερνά για να διαπραγματευτεί αισθηματικά, οικογενειακά κι επαγγελματικά αδιέξοδα.

Το θέμα είναι πως τα εκθέτει και τα διαπραγματεύεται με έναν απόλυτα αφελή, ρηχό και τηλεοπτικά σχηματικό τρόπο, βάζοντας χαρακτήρες-καρικατούρες να ανταλλάσσουν κοινότοπες και δήθεν αστείες ατάκες. Ακόμη χειρότερα, η (όποια) πλοκή είναι τόσο ασύνταχτα στημένη και η αφήγηση τόσο «ανορθόγραφη», που για μισή και πλέον ώρα –καθώς κόσμος μπαίνει και κόσμος βγαίνει– δεν καταλαβαίνει κανείς ακριβώς ποιο είναι το στόρι, ποιο το ζητούμενό του και ποιοι οι βασικοί ήρωές του. Μέσα στην όλη σύγχυση ο Ζερβός πετά μεταμοντέρνες σφήνες και σχολιάζει… γκονταρικά­ (βλέπουμε και μια φωτό του Ζαν-Λικ) τα τεκταινόμενα, με «ανατρεπτικές» λεζάντες που εισβάλλουν ξαφνικά στο κάδρο. Δεν γελάς ούτε σε μία από αυτές, αν και είναι με διαφορά η ευρηματικότερη ιδέα όλης της ταινίας.

Ελλάδα. 2014. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: FILMBOY PICTURES.

Περισσότερες πληροφορίες

Λύσσα Κακιά

  • Κωμωδία
  • 2014
  • Νίκος Ζερβός

Η καθημερινότητα μιας ομάδας αγοριών και κοριτσιών που σπουδάζουν σε δραματική σχολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.