Υπόσχεση

1,5

Συλλογικό έργο 12 πρωτοεμφανιζομένων σκηνοθετών, οι οποίοι πελαγοδρομούν ανάμεσα στον άκρατο λυρισμό, την αφηγηματική αφαίρεση και τις κοινότοπες ιδέες.

Υπόσχεση

Ποιητική προσέγγιση της βιογραφίας του βραβευμένου με Πούλιτζερ ποιητή Σι Κέι (Τσαρλς Κένεθ) Γουίλιαμς, ενός από τους σπουδαιότερους εν ζωή Αμερικανούς λογοτέχνες. Συλλογικό έργο 12 πρωτοεμφανιζομένων σκηνοθετών, οι οποίοι πελαγοδρομούν ανάμεσα στον άκρατο λυρισμό, την αφηγηματική αφαίρεση και τις κοινότοπες ιδέες.

Υπόσχεση - εικόνα 1

Μετά τον Άλεν Γκίνσμπεργκ («Howl»), ο πολυπράγμων Τζέιμς Φράνκο υποδύεται ακόμη μία εμβληματική μορφή της αμερικανικής λογοτεχνίας, τον βραβευμένο με Πούλιτζερ ποιητή Σι Κέι (Τσαρλς Κένεθ) Γουίλιαμς, σε ένα κινηματογραφικό σχέδιο σκηνοθετικής κολεκτίβας, στο οποίο ο ίδιος εκτελεί και χρέη παραγωγού. Πρόκειται για μια βιογραφία βασισμένη όχι στην πιστή και ρεαλιστική αναπαράσταση των γεγονότων της ζωής του 79χρονου σήμερα Γουίλιαμς, αλλά σε μια ποιητική προσέγγισή τους μέσω των έργων του, τα οποία ξεκλειδώνουν τις αναμνήσεις, τις ιδέες και τα συναισθήματά του.

Δώδεκα διαφορετικοί πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες έχουν αναλάβει (και ως σεναριογράφοι) να διεκπεραιώσουν το εγχείρημα, το οποίο όλως παραδόξως δεν πάσχει από ασυνέχεια, αλλά από έλλειψη δραματικής βαρύτητας και πραγματικού κινηματογραφικού ενδιαφέροντος. Άκρατος λυρισμός, αφηγηματική αφαίρεση και φλου αρτιστίκ εικονογραφία συνθέτουν ένα τερενσμαλικό βιντεοκλίπ (η Τζέσικα Τσαστέιν συνεχίζει το ρόλο της από το «Δέντρο της Ζωής» χωρίς να αλλάξει ούτε φούστα), με τον Τζέιμς­ Φράνκο να περιφέρεται ωραίος και προβληματισμένος, τη Μίλα Κούνις να ενσαρκώνει τη σύζυγό του και την Τσαστέιν τη μητέρα του.

ΗΠΑ. 2012. Διάρκεια: 73΄. Διανομή: HOLLYWOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Υπόσχεση

Tar / The Color of Time
1,5
  • Δραματική
  • 2012
  • Διάρκεια: 73 '
  • Συλλογική

Η ζωή του βραβευμένου με Πούλιτζερ ποιητή Σι Κέι (Τσαρλς Κένεθ) Γουίλιαμς, ενός από τους σπουδαιότερους εν ζωή Αμερικανούς λογοτέχνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.