Η Επιστροφή των Νεκρών

Στην αρχή σχηματικό και μπανάλ, το πείραμα τρόμου του ντοκιμαντερίστα Ντέιβιντ Γκελμπ («Jiro Dreams of Sushi») γρήγορα εκτροχιάζεται στο απόλυτα σαχλό και γκροτέσκο.

Η Επιστροφή των Νεκρών

Μια ομάδα επιστημόνων που δουλεύει σε ένα βιοϊατρικό πείραμα καταφέρνει να αναστήσει ένα νεκρό σκυλί, το οποίο όμως αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα. Στην αρχή σχηματικό και μπανάλ, το πείραμα τρόμου του ντοκιμαντερίστα Ντέιβιντ Γκελμπ («Jiro Dreams of Sushi») γρήγορα εκτροχιάζεται στο απόλυτα σαχλό και γκροτέσκο.

Η Επιστροφή των Νεκρών - εικόνα 1

Κ αι ποιος δεν ξέρει ότι «δεν ζωντανεύουν οι νεκροί, όσο κι αν κλαις δεν ωφελεί»; Στα βιβλία και στις ταινίες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά βέβαια, αλλά­ κι εκεί η ανατροπή των φυσικών νόμων συνοδεύεται πάντα από μια αναπόδραστη τιμωρία. Από τον Προμηθέα μέχρι τον δόκτορα Φρανκενστάιν και τους «Ταξιδιώτες στην Άλλη Ζωή», λοιπόν, κάτι κακό περιμένει όσους πηγαινοέρχονται από τη ζωή στο θάνατο και η παρέα ερευνητών του Μπέρκλεϊ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Πρόκειται για μια πενταμελή ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής το ζευγάρι Φρανκ και Ζόι (το ’πιασες το υπονοούμενο;) η οποία δουλεύει σε ένα προχωρημένο βιοϊατρικό πείραμα και τελικά καταφέρνει να αναστήσει ένα νεκρό σκυλί. Άμα τη επιστροφή του, εκείνο­ αρχίζει να συμπεριφέρεται όλο και πιο περίεργα, τα πράγματα όμως θα χειροτερέψουν πραγματικά όταν οι χρηματοδότες του εγχειρήματος­ αφαιρέσουν από την ομάδα του Φρανκ το δικαίωμα να συνεχίσει το πείραμα, με αποτέλεσμα εκείνοι να εισβάλουν κρυφά στο εργαστήριο για να αντιγράψουν τα αρχεία της δουλειάς τους. Μέχρι η ταινία μπει για τα καλά στα χωράφια του τρόμου στο δεύτερο μέρος, ο γρυλίζων και αγριοκοιτάζων Ρόκι είναι ό,τι πιο σκιαχτικό συμβαίνει σε μια νωθρή πλοκή που βαδίζει με αυτόματο πιλότο προς το σεναριακά αναπόφευκτο.

Και όταν ένα μοιραίο ατύχημα ανεβάζει επιτέλους την αδρεναλίνη, ο βιντεοκλιπάς και ταλαντούχος ντοκιμαντερίστας («Jiro Dreams of Sushi») Ντέιβιντ Γκελμπ χάνει οριστικά κάθε επαφή­ με τη λογική συνέχεια και ξεφεύγει­ στο γκροτέσκο, επιστρατεύοντας μπανάλ τρομο-λύσεις (πόσες φορές πια να αναβοσβήσουν τα φώτα...), φτηνή ψυχολογική ανάλυση (ένοχες παιδικές αναμνήσεις) και σαχλές φιλοσοφίες περί ζωής, θανάτου, θρησκείας, επιστήμης κι εναλλακτικής εκδοχής της κολάσεως.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 83΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Επιστροφή των Νεκρών

The Lazarus Effect
  • Τρόμου
  • 2015
  • Διάρκεια: 83 '
  • Ντέιβιντ Γκελμπ

Μια ομάδα επιστημόνων που δουλεύει σε ένα βιοϊατρικό πείραμα καταφέρνει να αναστήσει ένα νεκρό σκυλί, το οποίο όμως αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.