Οι Υπερέξι

3

Η τρυφερή σχέση Χίρο - Μπέιμαξ και η εντυπωσιακή σκηνογραφία της πόλης… Σαν Φρανσόκιο γεμίζουν συναίσθημα και θέαμα ένα ντισνεϊκής συνταγής animation, εμπνευσμένο ελεύθερα από κόμικς της Marvel.

Οι Υπερέξι

Ο Χίρο Χαμάντα, ένας έφηβος με επιστημονικό ταλέντο, γίνεται φίλος με το στρουμπουλό ρομπότ Μπέιμαξ και μαζί με ακόμη τέσσερις φίλους του συγκροτούν μια ανορθόδοξη ομάδα hi tech υπερηρώων που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν μασκοφόρο εγκέφαλο του κακού. Η τρυφερή σχέση Χίρο - Μπέιμαξ και η εντυπωσιακή σκηνογραφία της πόλης… Σαν Φρανσόκιο γεμίζουν συναίσθημα και θέαμα ένα ντισνεϊκής συνταγής animation, εμπνευσμένο ελεύθερα από κόμικς της Marvel.

Οι Υπερέξι - εικόνα 1

Η Άπω Ανατολή είναι μια ευρεία γεω­γραφική περιοχή με δισεκατομμύρια­ χολιγουντιανά «ανεκπαίδευτους» ακόμη θεατές (βλ. πρωτίστως Κίνα και δευτερευόντως Ινδία), εξ ου και το έντονο φλερτ του εμπορικού αμερικανικού κινηματογράφου με μύθους, ήρωες και τοποθεσίες της: από τους «47 Ronin» και το «Pacific Rim» μέχρι το τελευταίο «Transformers». Έτσι, βασισμένοι χαλαρά σε κόμικς της Marvel, οι «Υπερέξι» μας μεταφέρουν στο φαντασμαγορικό Σαν Φρανσόκιο (ευφάνταστος συνδυασμός των Σαν Φρανσίσκο και Τόκιο), όπου ο ορφανός έφηβος Χίρο Χαμάντα, ένας έφηβος με επιστημονικό ταλέντο, γίνεται­ φίλος με το στρουμπουλό ρομπότ Μπέιμαξ και μαζί με ακόμη τέσσερις φίλους του συγκροτούν μια ανορθόδοξη ομάδα hi tech υπερηρώων που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν μασκοφόρο εγκέφαλο του κακού.

Με έξυπνα διακριτικό χιούμορ και βασισμένο στην τρυφερή σχέση Χίρο­ και Μπέιμαξ, το ντισνεϊκής συνταγής­ animation των Ντον Χολ («Γουίνι το Αρκουδάκι») και Κρις Γουίλιαμς («Μπολτ») στήνει μια διαφορετική υπερηρωική περιπέτεια για το προεφηβικό κοινό. Θετικά μηνύματα, ευρηματικότατη σκηνογραφία και δοκιμασμένη σεναριακή φόρμουλα κάνουν το όλο θέαμα οικεία γοητευτικό, συστήνοντάς μας μια αστεία κινηματογραφική­ παρέα χαριτωμένων εκδικητών του καλού, οι οποίοι όλα δείχνουν πως ήρθαν για να μείνουν.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Υπερέξι

Big Hero 6
3
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 102 '
  • Ντον Χολ

Ο Χίρο Χαμάντα, ένας έφηβος με επιστημονικό ταλέντο, γίνεται φίλος με το στρουμπουλό ρομπότ Μπέιμαξ και μαζί με τέσσερις φίλους του συγκροτούν μια ανορθόδοξη ομάδα hi tech υπερηρώων που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν μασκοφόρο εγκέφαλο του κακού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.