4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου, που θα διεξαχθεί στο Gagarin 205 το τριήμερο Παρ.-Κυρ. 17-19/2.

4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου

Τrash από τον τόπο σου

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου, που θα διεξαχθεί στο Gagarin 205 το τριήμερο Παρ.-Κυρ. 17-19/2.

4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου - εικόνα 1

Εκτός από το γνωστό ημι-ντοκιμαντέρ Και ξανά προς τη δόξα τραβά του Γιώργου Σταμπουλόπουλου (1980), που ανέλυε το φαινόμενο Φλωρινιώτη στην εποχή της μεγάλης δόξας του, θα προβληθούν δύο πραγματικά σπάνιες ταινίες, με τον Φλωρινιώτη σε ρόλο σεναριογράφου εκτός από πρωταγωνιστή: Ο τραγουδιστής και το κορίτσι του μπαρ (διάρκειας παρακαλώ 160΄), με τη «Μις Βόρειος Ελλάς» 1988 Νατάσα Κυρμελίδου, αλλά και τον Ζαφείρη Μελά, και Το κρίμαν (αυτό διαρκεί μόνο 150΄), γυρισμένο στα ποντιακά στη Νέα Σάντα Σερρών (μην ανησυχείτε, θα υπάρχουν υπότιτλοι!). Ο Γιάννης Φλωρινιώτης θα εμφανιστεί ζωντανά το βράδυ του Σαββάτου 18/2, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το καθιερωμένο Pop Porn Party.

Όμως και ο Απόστολος Σουγκλάκος δίνει το δικό του live το βράδυ της Παρασκευής 17/2, με σύνθημα από τη γαλαρία «Αφού δεν τον έδειρε κανείς, έγινε τραγουδιστής!», ενώ στο πρόγραμμα προβολών συμπεριλαμβάνεται και η ταινία Ο πρωταθλητής με τον ίδιο σε ρόλο πρωταγωνιστή, σεναριογράφου και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Στα αξιοπερίεργα της εκδήλωσης είναι η avant premiere δύο ανεξάρτητων low budget ελληνικών παραγωγών, με trash θεματολογία: το Karate τυφλή φυγή υπογράφεται από την κινηματογραφική κολεκτίβα Cave Studioz κι είναι γυρισμένο εξ ολοκλήρου με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Canon A200, ένα δημοσιογραφικό κασετόφωνο κι έναν υπολογιστή τρίτης γενιάς!

4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου - εικόνα 2

Όσο για το Κλισέ του Γιάννη Μποσκάκη, διαβάζουμε ότι «ένας ευφυής και τζέντλεμαν διαρρήκτης σχεδιάζει την κλοπή ενός σπάνιου κειμηλίου, ενώ δύο θανάσιμοι τρομοκράτες μηχανορραφούν για τη μετατροπή της ανθρωπότητας σε ζόμπι» - απόσπασμα που δίνει την ταυτότητα του έργου. Στα highlights του Φεστιβάλ το μεταμεσονύκτιο πάρτυ της Παρασκευής με αποσπάσματα από τις καλύτερες και χειρότερες στιγμές του ελληνικού πορνό, η συνέντευξη-ανάκριση του Κώστα Γκουσγκούνη την Κυριακή, με τη συμμετοχή του παρευρισκόμενου κοινού, αλλά και η προβολή της πορνοταινίας Εμείς οι βλάχοι όπως λάχει (με σουρεαλιστικούς ερωτικούς διαλόγους σε ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλλαβο), με κλαριντζήδες στη σκηνή του Gagarin να σχολιάζουν ζωντανά το προσφερόμενο θέαμα!

INFO

Gagarin 205, Λιοσίων 205, Σταθμός Αττικής, 2108547600. Είσοδος: € 5 ανά ταινία, € 15 ανά ημέρα, € 35 κάρτα διαρκείας, € 10 βραδινό πάρτυ.

Μπάμπης Ακτσόγλου
babis@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Repertory: Η νέα εταιρία που επαναφέρει το κλασικό Χόλιγουντ στη μεγάλη οθόνη

Παλιό, καλό, ψυχαγωγικό σινεμά υπόσχεται να παρουσιάσει με τις επανεκδόσεις του το νέο γραφείο διανομής που λανσάρεται επίσημα την 1η Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/07/2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/11

Σον Πεν, Ντακότα Τζόνσον κι ένας Χαβιέ Μπαρδέμ από τα παλιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Στο 3ο Evia Film Project τσίπουρο, μεζές και σινεμά έγιναν ένα λαχταριστό πιάτο

Για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξίδεψε σε Αιδηψό, Λίμνη και Αγία Άννα για μια ακόμα υβριδική διοργάνωση που συνεχίζει να εξελίσσεται.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (11-17/7)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Η Σέλεϊ Ντουβάλ ήταν μια ηθοποιός είδωλο

Μια από τις καλύτερες ηθοποιούς του αμερικάνικου σινεμά πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Πού θα απολαύσω θερινό σινεμά σε ειδική τιμή με το Αθηνόραμα club;

Τα μέλη του Αθηνόραμα Club έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες μόνο με 5€ το εισιτήριο ή 2 άτομα με 1 εισιτήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι οι συνεργαζόμενες αίθουσες, γίνετε μέλη και απολαύστε έξυπνα και οικονομικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθήνα.

Ο Μπραντ Πιτ οδηγός φόρμουλας στο teaser του "F1"

Δείτε το διάσημο ηθοποιό να μεταμορφώνεται σε πιλότο αγώνων για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Τζόζεφ Κοζίνσκι.