Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» Νταμάρι Βριλησσίων

Παραστάσεις

Αίας

3,5
  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 80 '
  • Σκηνοθ.-σκην.-φωτ.: Γ. Νανούρης

Ο Μιχάλης Σαράντης ερμηνεύει και τους εννιά ρόλους της τραγωδίας που έγραψε ο Σοφοκλής, συνομιλώντας την ίδια στιγμή με το ζωγραφικό σύμπαν του Απόστολου Χαντζαρά σε μια πρωτότυπη παράσταση, μια εξωστρεφή σκηνική συνάντηση λόγου, κινήσεων και αισθήσεων. Κεντρικό πρόσωπο του έργο είναι ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, ο οποίος δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά τον θάνατό του. Όταν αυτά, όμως, με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Ωστόσο, τελικά καταλήγει έρμαιο της θεάς Αθηνάς και όντας πια περίγελος του στρατεύματος των Αργείων, νιώθοντας πλήρως ατιμασμένος και απεγνωσμένος, δίνει τέλος στη ζωή του.

Παραστάσεις: Τετ. 11/9, 9 μ.μ. Τιμές: € 20, 15.

  • Εως: 13/09

Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου

3,5
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '
  • Διασκ.-σκηνοθ.: Θ. Παπαθανασίου, Μ. Ρέππας

Διασκευή του νουάρ μυστηρίου «Το διπλό παιχνίδι» του Ρομπέρ Τομά. Η Φρανσουάζ Κορμπάν, ζάπλουτη κληρονόμος, ζει στην βίλα της μαζί με τον νεότερο σύζυγό της Πολ και την αφοσιωμένη οικονόμο της Αντέλ. Τα χρέη του Πολ στα χαρτιά και η πίεση που ασκεί στη Φρανσουάζ για την αποπληρωμή τους κορυφώνουν ακραία την ένταση και την τριβή στην σχέση του ζευγαριού. Η ατμόσφαιρα βαραίνει όταν νυχτερινοί θόρυβοι ταράζουν την ηρεμία της βίλας – θόρυβοι μιας παρουσίας που ούτε ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής δεν μπορεί να εξηγήσει. Η ξαφνική επίσκεψη της Βαρόνης Σαρντονί και αυτά που έχει να πει, μπερδεύουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Παραστάσεις: Παρ. 6/9, 9 μ.μ. Τιμές: € 23, 18.

  • Εως: 15/09
Buy ticket from viva

Δον Κιχώτης

του Μιγκέλ ντε Θερβάντες
  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σκηνοθ.: Γ. Μπέζος

Το κλασικό αριστούργημα μεταφέρεται στο θέατρο σε διασκευή Άκη Δήμου και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε μεγάλη περιοδεία. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει. "Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μάς υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι' αυτό που τον ξεπερνά. Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι. Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια. Μερικές φορές πολύ ακριβά. Ας γελάσουμε λοιπόν με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η, έτσι κι αλλιώς, μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν", αναφέρει ο σκηνοθέτης του έργου.

Παραστάσεις: Τετ. 4/9, 9 μ.μ. Τιμές: € 25, 20.

  • Εως: 06/09
Buy ticket from viva

Ηρακλής μαινόμενος

του Ευριπίδη
  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 95 '
  • Σκηνοθ.: Δ. Καραντζάς

Ο Ευριπίδης, σε αυτό το σπάνια παιζόμενο έργο του, βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών. Σ’ αυτό, το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ποιητή, τόπος δράσης είναι η Θήβα, που βρίσκεται σε καθεστώς τυραννίας από τον Λύκο, αφότου ο Ηρακλής έφυγε για τον τελευταίο του άθλο. Ο πατέρας και η σύζυγος του Ηρακλή, εξόριστοι και μελλοθάνατοι, δεν έχουν καμία ελπίδα. Το ίδιο και ο Χορός που βρίσκεται ξαφνικά δούλος στο καθεστώς του Τυράννου Λύκου. Όταν ο Ηρακλής έρχεται από τον Άδη έχοντας καταφέρει όλους τους άθλους, ανατρέπει τον Λύκο και όλα δείχνουν ότι το τέλος τους θα είναι αίσιο. Αλλά η βούληση των Θεών - η Τυραννία του Ηρακλή - βάφει τα χέρια του ήρωα με το πιο νοσηρό αίμα. Το αίμα της γυναίκας και των παιδιών του, που θα σκοτώσει κεντρισμένος από τη μανία της Λύσσας.

Παραστάσεις: Πέμ. 29/8, 9 μ.μ. Τιμές: € 25, 20.

  • Εως: 13/09

Οκτώ γυναίκες

του Ρομπέρ Τομά
  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σκηνοθ.: Χ. Σουγάρης

Οκτώ γυναίκες βρίσκονται αποκλεισμένες σε ένα απομονωμένο σπίτι με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση. Ξαφνικά έρχονται αντιμέτωπες με έναν φόνο - αλλά και με τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά τους. Η Γκαμπί, σύζυγος του μεγαλοαστού Μαρσέλ, οι δυο του κόρες, Σουζόν και Κατρίν, η κουνιάδα του, Ογκουστίν, η πεθερά του, Μαμή, η απρόσκλητη και ανεπιθύμητη αδελφή του, Πιερέτ, η επιστήθια οικονόμος, μαντάμ Σανέλ, και η όμορφη καμαριέρα Λουίζ. Είναι όλες ύποπτες. Ο οικοδεσπότης Μαρσέλ, μοναδικός άνδρας του σπιτιού, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο δωμάτιό του. Καθώς κανείς δεν εισήλθε στο σπίτι την προηγούμενη νύχτα, οι υποψίες για τη δολοφονία, βαραίνουν εκείνες - και μόνο εκείνες. Κατά τη διαδικασία της εξιχνίασης της υπόθεσης, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα για τη σχέση των γυναικών με τον δολοφονημένο, σύζυγο, πατέρα, αδελφό, εργοδότη και γαμπρό. Ήταν τελικά ο αγαθός, μειλίχιος οικογενειάρχης, τον οποίο καταπίεζαν αφόρητα οι γυναίκες που πλαισίωναν τη ζωή του, ή ο κλασικός άντρας εκμεταλλευτής, άπιστος και κακοποιητής τους; *Παρακαλείται το κοινό να μην αποκαλύπτει το τέλος του έργου μετά την παρακολούθηση της παράστασης!

Παραστάσεις: Τρ. 16/7, 9 μ.μ. Τιμές: € 20, 17.

  • Εως: 01/08

Το μαγικό κλειδί

της Κάρμεν Ρουγγέρη
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σκηνοθ.: Χρ. Κουλουμπή, Κ. Ρουγγέρη

Μια παράσταση γεμάτη θησαυρούς, χρώματα, χορούς, παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας και παραδοσιακές μουσικές της κάτω Ιταλίας είναι το «Μαγικό κλειδί», που μέσα από μια παραμυθένια ιστορία που μιλά για τα μεγάλα θέματα και τις αξίες της ζωής, θίγοντας έννοιες όπως η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η προσφορά, η αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια, η ευτυχία, η δυστυχία κ.ά. Μια φορά κι έναν καιρό ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα, που ζούσαν ευτυχισμένοι, έχοντας κατακτήσει την αγάπη του λαού τους, έφεραν στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Στη βάφτιση του μωρού εμφανίστηκαν οι νεράιδες του νησιού για να του δώσουν ευχές. Οι δύο από αυτές χάρισαν στη βασιλοπούλα ομορφιά, χάρη, ωραία φωνή και εξυπνάδα. Η τρίτη νεράιδα, όμως, η Μοίρα, της ευχήθηκε να μην νιώσει ποτέ λύπη στη ζωή της και χτυπώντας το μαγικό της ραβδάκι πήρε την καρδιά της και την έκλεισε σε ένα χρυσό κουτάκι. Αν ποτέ η ίδια η βασιλοπούλα θελήσει να αποκτήσει πάλι την καρδιά της, ο μόνος τρόπος θα είναι ένα χρυσό κλειδάκι.

Παραστάσεις: Σάβ. 7/9, 9 μ.μ. Τιμές: € 13.

  • Εως: 11/09
Buy ticket from viva