Κηποθέατρο Νίκαιας

Παραστάσεις

Η Θάλασσα κι ο γέρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.-σκην.-κοστ.: Μ. Καμίνκσι

Το έργο είναι μια διασκευή βασισμένη στο κλασικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο «Ο γέρος και η θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ μετά το οποίο του απονεμήθηκε και το Νόμπελ λογοτεχνίας. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη θάλασσα και την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Παραστάσεις: Πέμ. 12/9, 9.30 μ.μ. Τιμές: € 20, 17.

  • Εως: 18/09
Buy ticket from viva

Η σπασμένη στάμνα

του Χάινριχ Φον Κλάιστ
  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Γ. Κιμούλης

Η πλοκή του έργου του 1806 περιστρέφεται γύρω από μια δίκη σε ένα επαρχιακό δικαστήριο. Ο Αδάμ, ο δικαστής, είναι ο πιο διεφθαρμένους απ’ όλους. Όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά, το κεφάλι του είναι χτυπημένο και η περούκα του έχει χαθεί. Στη δίκη, η κυρία Μάρθα θέλει να αποζημιωθεί για το σπάσιμο μιας αγαπημένης κανάτας, το οποίο συνέβη το προηγούμενο βράδυ. Δεν έχει καμία αμφιβολία ποιος είναι ο ένοχος – ο Ρούπρεχτ, ο αρραβωνιαστικός της κόρης της Εύας. Εκείνος όμως αρνείται την κατηγορία. Παραδέχεται μεν ότι πήγε να επισκεφτεί την Εύα, αλλά όταν έφτασε στο σπίτι της, άκουσε τη φωνή ενός άντρα στο δωμάτιό της. Καταδίωξε τον εισβολέα ο οποίος όμως κατάφερε να ξεφύγει πετώντας άμμο στα μάτια του Ρούπρεχτ, έτσι ώστε αυτός (ο εισβολέας) να μην μπορεί να αναγνωριστεί. Η Εύα, όταν την ανακρίνουν, αρνείται να καταθέσει. Τη λύση τη δίνει μια γειτόνισσα, η κυρία Μπριγκίτε, η οποία είχε δει έναν άνδρα να το σκάει από το παράθυρο της Εύας. Εκείνος δε ο άντρας φεύγοντας μέσα από κάποια κλαδιά δέντρων έχασε μια περούκα δικαστή…

Παραστάσεις: Δευτ. 16/9, 9.15 μ.μ. Τιμές: € 18, 15.

  • Εως: 16/09
Buy ticket from viva

Το μαγικό κλειδί

της Κάρμεν Ρουγγέρη
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σκηνοθ.: Χρ. Κουλουμπή, Κ. Ρουγγέρη

Μια παράσταση γεμάτη θησαυρούς, χρώματα, χορούς, παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας και παραδοσιακές μουσικές της κάτω Ιταλίας είναι το «Μαγικό κλειδί», που μέσα από μια παραμυθένια ιστορία που μιλά για τα μεγάλα θέματα και τις αξίες της ζωής, θίγοντας έννοιες όπως η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η προσφορά, η αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια, η ευτυχία, η δυστυχία κ.ά. Μια φορά κι έναν καιρό ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα, που ζούσαν ευτυχισμένοι, έχοντας κατακτήσει την αγάπη του λαού τους, έφεραν στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Στη βάφτιση του μωρού εμφανίστηκαν οι νεράιδες του νησιού για να του δώσουν ευχές. Οι δύο από αυτές χάρισαν στη βασιλοπούλα ομορφιά, χάρη, ωραία φωνή και εξυπνάδα. Η τρίτη νεράιδα, όμως, η Μοίρα, της ευχήθηκε να μην νιώσει ποτέ λύπη στη ζωή της και χτυπώντας το μαγικό της ραβδάκι πήρε την καρδιά της και την έκλεισε σε ένα χρυσό κουτάκι. Αν ποτέ η ίδια η βασιλοπούλα θελήσει να αποκτήσει πάλι την καρδιά της, ο μόνος τρόπος θα είναι ένα χρυσό κλειδάκι.

Παραστάσεις: Δευτ. 2/9, 9 μ.μ. Τιμές: € 13.

  • Εως: 11/09
Buy ticket from viva

Ο Μάγκας

της Πηνελόπης Δέλτα
  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 70 '
  • Σκηνοθ.: Αθ. Καλογιάννη

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει «Μάγκα». Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον «έξω κόσμο», θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο την ιστορία του, για την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας, αντιμετωπίζοντας την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1935 και γνώρισε εκατοντάδες επανεκδόσεις. Την παρούσα θεατρική διασκεύη του υπογράφει η Μαρία Σούμπερτ.

Παραστάσεις: Πέμ. 11/7, 8.45 μ.μ. Τιμές: € 11. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με την οργάνωση φροντίδας και περίθαλψης ζώων «Φοβισμένα Αδεσποτάκια – Neapoli’s Stray Tails».

  • Εως: 17/07
Buy ticket from viva

Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες «The show»

του Γ. Σερβετά
  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '
  • Σκηνοθ.: Π. Χαρέλα

Οι αγαπημένοι ήρωες της σειράς παιδικών βιβλίων καλούνται να διαγωνιστούν σε ένα talent show. Οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες συνεργάζονται, αλληλοϋποστηρίζονται και στέλνουν το μήνυμα «η ισχύς εν τη ενώσει». Ο καθένας και η καθεμιά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσφέρει τον καλύτερο εαυτό του στην παράσταση που γίνεται μάθημα σε μικρούς και μεγάλους. Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί, φτιάχνουν όλοι μαζί τον πολύχρωμο πίνακα που λέγεται ζωή. Γέλιο, τραγούδι και χορός ενώνονται στην επίσημη παράσταση των Μικρών Κυρίων, όπου οι θεατές αποφασίζουν τον νικητή. Ή μήπως νικητές θα είναι όλοι, γιατί μαζί θα συμμετέχουν σε αυτό το πάρτι;

Παραστάσεις: Τετ. 4/9, 8 μ.μ. Τιμές: € 11.

  • Εως: 04/09

Μύθοι του Αισώπου

από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση
  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Ο θίασος με εμπειρία 45 χρόνων στο θέατρο κούκλας ζωντανεύει τέσσερις παραβολές του αρχαίου μυθογράφου, σε διασκευή της Π. Μωυσιάδου, με τις φωνές των Θ. Τσαλταμπάση και Απ. Τότσικα. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε ταυτιστεί έστω και μία φορά με τον τεμπέλη τζίτζικα ή το εργατικό μυρμήγκι; Τέσσερις μύθοι του Αισώπου που με την απλότητα τους έχουν την ικανότητα να συγκινήσουν, να ψυχαγωγήσουν, να διδάξουν, ειδικά τους μικρούς μας φίλους, την αλήθεια πάντα με χαμόγελο. Με όχημα τις χειροποίητες μεγάλες, η παράσταση περνά μηνύματα αλλά και σκορπά γέλιο σε παιδιά και μεγάλους.

Παραστάσεις: Τετ. 17/7, 8.30 μ.μ. Τιμές: € 7, 5.

  • Εως: 17/07

Οι 3 σωματοφύλακες - Η μεγάλη συνάντηση

του Σπύρου Στελιανέση
  • Κωμωδία
  • Σκηνοθ.: Ευδ. Σουβατζή

Η παράσταση διαδραματίζεται στο Παρίσι το 1844. Οι τρεις σωματοφύλακες συναντούν τον μεγάλο ποιητή της Γαλλίας Συρανό ντε Μπερζεράκ σε μια θεατρική παράσταση. Μαζί με αυτόν συναντούν και την όμορφη Ρωξάνη, την οποία ερωτεύονται και οι τρεις τους. Θα καταφέρουν οι τρεις σωματοφύλακες να κερδίσουν την καρδιά της; Ή μήπως θα μπλεχτούν σε νέες περιπέτειες; Πρόκειται για μια κωμωδία που έχει φτιαχτεί με σεβασμό για τα παιδιά. Ένα θέαμα γεμάτο τραγούδι, χορό και πολλά διδακτικά μηνύματα κατά του σχολικού μπούλινγκ. Μην χάσετε την ομάδα των τριών γενναίων αντρών γιατί δεν είναι ένας, είναι “όλοι για έναν και ένας για όλους”.

Παραστάσεις: Παρ. 19/7, 8.30 μ.μ. Τιμές: € 10.

  • Εως: 26/07