Δημοτικό Θέατρο Αιγάλεω «Αλέξης Μινωτής»

Παραστάσεις

Δον Κιχώτης

του Μιγκέλ ντε Θερβάντες
  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σκηνοθ.: Γ. Μπέζος

Το κλασικό αριστούργημα μεταφέρεται στο θέατρο σε διασκευή Άκη Δήμου και ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε μεγάλη περιοδεία. Η ιστορία του ονειροπόλου Ιππότη Δον Κιχώτη από τη Μάντσα, του συντρόφου του Σάντσο Πάντσα και της αγαπημένης του Δουλτσινέας ξαναζωντανεύει. "Το σατιρικό ρομάντζο του Θερβάντες μάς υπενθυμίζει τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου γι' αυτό που τον ξεπερνά. Κι όταν καταθέτει ο ήρωάς μας την ευαισθησία του και τη μεγάλη του φαντασία, οι άλλοι χλευάζουν και γελούν. Κι όμως, έτσι είναι. Η φαντασία και η ποίηση, για να περάσουν, πρέπει να πληρώσουν διόδια. Μερικές φορές πολύ ακριβά. Ας γελάσουμε λοιπόν με τα παθήματα του Δον Κιχώτη, αλλά ταυτόχρονα ας αναλογιστούμε μήπως η, έτσι κι αλλιώς, μικρή ζωή μας θα ήταν ανυπόφορη χωρίς αυτόν", αναφέρει ο σκηνοθέτης του έργου.

Παραστάσεις: Κυρ. 1/9, 9 μ.μ. Τιμές: € 20.

  • Εως: 06/09
Buy ticket from viva

Ηρακλής μαινόμενος

του Ευριπίδη
  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 95 '
  • Σκηνοθ.: Δ. Καραντζάς

Ο Ευριπίδης, σε αυτό το σπάνια παιζόμενο έργο του, βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών. Σ’ αυτό, το πιο σκοτεινό και πιο ανθρώπινο έργο του Ποιητή, τόπος δράσης είναι η Θήβα, που βρίσκεται σε καθεστώς τυραννίας από τον Λύκο, αφότου ο Ηρακλής έφυγε για τον τελευταίο του άθλο. Ο πατέρας και η σύζυγος του Ηρακλή, εξόριστοι και μελλοθάνατοι, δεν έχουν καμία ελπίδα. Το ίδιο και ο Χορός που βρίσκεται ξαφνικά δούλος στο καθεστώς του Τυράννου Λύκου. Όταν ο Ηρακλής έρχεται από τον Άδη έχοντας καταφέρει όλους τους άθλους, ανατρέπει τον Λύκο και όλα δείχνουν ότι το τέλος τους θα είναι αίσιο. Αλλά η βούληση των Θεών - η Τυραννία του Ηρακλή - βάφει τα χέρια του ήρωα με το πιο νοσηρό αίμα. Το αίμα της γυναίκας και των παιδιών του, που θα σκοτώσει κεντρισμένος από τη μανία της Λύσσας.

Παραστάσεις: Σάβ. 7/9, 9 μ.μ. Τιμές: € 20.

  • Εως: 13/09

Η Θάλασσα κι ο γέρος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.-σκην.-κοστ.: Μ. Καμίνκσι

Το έργο είναι μια διασκευή βασισμένη στο κλασικό και βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο «Ο γέρος και η θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ μετά το οποίο του απονεμήθηκε και το Νόμπελ λογοτεχνίας. Περιγράφει την ιστορία ενός ψαρά, του Σαντιάγο και το ταξίδι του στην ανεξερεύνητη θάλασσα και την επική συνάντησή του με ένα υπέροχο μπλε μάρλιν, το οποίο κατάφερε να ψαρέψει μετά από 84 ημέρες χωρίς ψαριά. Το ψάρι είναι πολύ δυνατό, ο Σαντιάγο δεν καταφέρνει να το σκοτώσει και εκείνο αγκιστρωμένο από την πετονιά του, τραβάει αυτόν και τη μικρή του βάρκα όλο και πιο βαθιά στη θάλασσα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες. Ο Σαντιάγο τελικά καταφέρνει να σκοτώσει το ψάρι αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει στη βάρκα το δένει στο πλάι της. Στο δρόμο της επιστροφής καρχαρίες του επιτίθενται και τρώνε όλη τη σάρκα του πελώριου ψαριού. Κάτω από αυτή την απλή ιστορία, κρύβεται ένας κόσμος πλούσιος σε συμβολισμούς και μεταφορές για την αναζήτηση του σκοπού, την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος και τη συγκρουσιακή σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Παραστάσεις: Δευτ. 9/9, 9.30 μ.μ. Τιμές: € 20, 17.

  • Εως: 18/09
Buy ticket from viva

Το μαγικό κλειδί

της Κάρμεν Ρουγγέρη
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σκηνοθ.: Χρ. Κουλουμπή, Κ. Ρουγγέρη

Μια παράσταση γεμάτη θησαυρούς, χρώματα, χορούς, παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας και παραδοσιακές μουσικές της κάτω Ιταλίας είναι το «Μαγικό κλειδί», που μέσα από μια παραμυθένια ιστορία που μιλά για τα μεγάλα θέματα και τις αξίες της ζωής, θίγοντας έννοιες όπως η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, η προσφορά, η αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια, η ευτυχία, η δυστυχία κ.ά. Μια φορά κι έναν καιρό ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα, που ζούσαν ευτυχισμένοι, έχοντας κατακτήσει την αγάπη του λαού τους, έφεραν στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Στη βάφτιση του μωρού εμφανίστηκαν οι νεράιδες του νησιού για να του δώσουν ευχές. Οι δύο από αυτές χάρισαν στη βασιλοπούλα ομορφιά, χάρη, ωραία φωνή και εξυπνάδα. Η τρίτη νεράιδα, όμως, η Μοίρα, της ευχήθηκε να μην νιώσει ποτέ λύπη στη ζωή της και χτυπώντας το μαγικό της ραβδάκι πήρε την καρδιά της και την έκλεισε σε ένα χρυσό κουτάκι. Αν ποτέ η ίδια η βασιλοπούλα θελήσει να αποκτήσει πάλι την καρδιά της, ο μόνος τρόπος θα είναι ένα χρυσό κλειδάκι.

Παραστάσεις: Τετ. 4/9, 9 μ.μ. Τιμές: € 13.

  • Εως: 11/09
Buy ticket from viva