Παραστάσεις

Αυτόματη εστίαση

του Γιώργου Αγγελίδη
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 70 '
  • Σκηνοθ.: Ν. Παπαδάκη

Ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου θύτης και θύμα, παιδικά και ενήλικα τραύματα, εκδίκηση και συμπόνια μπλέκονται σε μια ιστορία που αλλάζει ανάλογα με το πού θα εστιάσεις. Ο Πέτρος δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον βιασμό του απ’ τον Μάριο, έναν φωτογράφο, όταν ήταν ακόμη ανήλικος. Χρόνια αργότερα, συναντά ξανά τον Μάριο σε ένα κλαμπ. Ο Μάριος δεν τον αναγνωρίζει όμως ο Πέτρος δεν τον ξέχασε ποτέ. Πληγές που δεν επουλώθηκαν ποτέ πλήρως ξανανοίγουν θέτοντας σε κίνηση ένα διεστραμμένο σχέδιο εκδίκησης. Μια άρρωστη σχέση αναπτύσσεται μεταξύ των δύο αντρών ώσπου μια αποκάλυψη ανατρέπει τα πάντα.

Παραστάσεις: Πέμ. 9.55 μ.μ. Τιμές: € 15, 12.

Caveman

του Ρομπ Μπέκερ
  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '
  • Διασκ.-σκηνοθ.: Θ. Μαρσέλλου

Στη μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Μπρόντγουεϊ πρωταγωνιστεί ο άνθρωπος των σπηλαίων, που μεταμορφώνεται στο γιο, τον αδελφό, το σύντροφο, το αγόρι της διπλανής πόρτας και θέτει νέα ερωτήματα. Μια προσωπική εξομολόγηση του «καινούργιου» σημερινού άντρα που μεγαλώνει και βλέπει τις νέες εποχές που έρχονται. Το "Defending the Caveman" είναι μια κωμωδία που γράφτηκε από τον Αμερικανό ηθοποιό και κωμικό Ρομπ Μπέκερ, σχετικά με τις παρεξηγήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι σε σαράντα πέντε χώρες, σε όλο τον κόσμο.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 18, 16. Σε avant premiere για τους αναγνώστες του www.athinorama.gr στις 21/10.

  • Πρεμιέρα: 21/10

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

3,5
του Τζεφ Μπάρον
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.-μουσ.: Κ. Γάκης

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, που έχει αποτραβηχτεί μετά τον θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού κοινωνικού λειτουργού. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους. Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες, που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν -με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο- συγγενείς, σε μια ζεστή παράσταση με πολύ δυνατές ερμηνείες.

Παραστάσεις: Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ., Τετ. 8 μ.μ. Τιμές: € 22-15. Σε avant premiera για τους αναγνώστες του www.athinorama.gr στις 10/10.

Buy ticket from viva

Χόρεψέ με πατέρα

της Κατερίνας Αντωνιάδου
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '
  • Σκηνοθ.: Γ. Αρμένης

Ένας πατέρας με άνοια και η υστερική κόρη του, προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν. Η κόρη έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον πατέρα της. Τον επισκέπτεται καθημερινά, τον φροντίζει, έχει την απόλυτη ευθύνη του. Αυτή η μέρα που εξελίσσεται, είναι και η μέρα έξαρσης του πατέρα. Δεν την αναγνωρίζει. Ο ίδιος, προσκολλημένος σε ένα σταματημένο ρολόι, περιορίζεται σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αρνούμενος πεισματικά την αλήθεια. Παρά τις υστερικές πιέσεις που δέχεται από την κόρη του, φαίνεται να υπεκφεύγει συνεχώς από την πραγματικότητα – ή τουλάχιστον έτσι σκέφτεται το μπερδεμένο μυαλό της κόρης. Μη μπορώντας κι αυτή να επικοινωνήσει με την νέα πραγματικότητα, χάνεται. Ανίκανη να διαχειριστεί και την προ πολλού, κατεστραμμένη σχέση με τον πατέρα της, αλλά κυρίως την σχέση της με τον εαυτό της, φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την άνοια του πατέρα της.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 16.

Buy ticket from viva

ΠΟΥΠΟΥΛΑpp

των Άγγελου Αγγέλου, Έμης Σίνη
  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '
  • Σκηνοθ.: Φ. Συμεωνίδης

Οι σχέσεις ανάμεσα στους ενήλικες και τα παιδιά μέσα στην καθημερινότητα της οθόνης, η σχέση της κάθε γενιάς με την τεχνολογία, η ανάγκη για επικοινωνία, συνεργασία, κατανόηση και ενσυναίσθηση απέναντι στη διαφορετικότητα, βρίσκονται στο επίκεντρο της νέας περιπετειώδους και ξεκαρδιστικής ιστορίας των πολυβραβευμένων συγγραφέων. Η καθημερινότητα μιας οικογένειας εξελίσσεται σε ένα χιουμοριστικό κυνήγι διαμαντιών όπου πάνω απ’ όλα οι ήρωες θα πρέπει να συνεργαστούν, να καταλάβουν και να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον καθώς και να αναλογιστούν τι είναι πραγματικά πολύτιμο για τον καθένα.

Παραστάσεις: Κυρ. 12 μ. Τιμές: € 12, 10.

  • Πρεμιέρα: 20/10