Ακροπόλ

Παραστάσεις

Η λίμνη των κύκνων

του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
  • Μπαλέτο
  • Διάρκεια: 120 '
  • Χορογρ.: Μ. Πετιπά, Λ. Ιβάνοφ

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών παρουσιάζει το διεθνούς φήμης χορευτικό συγκρότημα από την Ουκρανία, με ψηφιακά και τρισδιάστατα σκηνικά που δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Μια ιστορία-ύμνος στην αγάπη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι το 1877 και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συγκινεί το κοινό, καθώς ενσαρκώνει όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα ως την απόγνωση και από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο το τραγικό και το ρομαντικό. Η «Λίμνη των Κύκνων» αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία, είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια.

Παραστάσεις: Παρ. 7 μ.μ., Σάβ. 6 μ.μ./ 9 μ.μ., Κυρ. 5 μ.μ./ 8 μ.μ. Τιμές: € 38-20.

  • Εως: 20/10

Λόλα η σαρανταποδαρούσα (με τα 39 παπούτσια…)

της Ειρήνης Ιάκωβου
  • Παραμύθι
  • Σκηνοθ.: Ειρ. Ιάκωβου

Μέσα από ένα πολύχρωμο εικαστικό σύμπαν ζωντανεύει η ιστορία της χαριτωμένης σαρανταποδαρούσας που ψάχνει το τελευταίο από τα παπούτσια της, που συνδυάζει το θέατρο με την εκπαίδευση σε μια παράσταση για τη φιλοζωία και την προστασία του περιβάλλοντος. Μια ομάδα χαριτωμένων ζώων -αρνάκια, κατσικάκια, αγελάδες, αρκούδες, αλεπούδες, παπάκια, σκαντζοχοιράκια, γαϊδουράκια- βοηθά τη Λόλα να βρει το παπούτσι που ψάχνει ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες, με τελευταίο προορισμό την Ελλάδα.

Παραστάσεις: Σάβ. 12 μ. Τιμές: Από € 12.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

της Ειρήνης Ιάκωβου
  • Παραμύθι
  • Σκηνοθ.: Ειρ. Ιάκωβου

Μια εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σαίξπηρ που μιλάει στα παιδιά για την αγάπη, συνδυάζοντας το χιούμορ με το δραματικό στοιχείο, με ζωντανή μουσική και κοστούμια εποχής. Στο επίκεντρο του έργου είναι το φιλελεύθερο πνεύμα των δύο νεαρών ηρώων που αγαπιούνται, αψηφώντας την πατρογονική έχθρα. Η παράσταση μέσα από κωμικές καταστάσεις και αψιμαχίες θέτει προβληματισμούς για τα στερεότυπα εκείνης της εποχής, αναδεικνύοντας παράλληλα αξίες περί ηθικής και ευγένειας.

Παραστάσεις: Κυρ. 11 π.μ. Τιμές: Από € 12.