«Δημήτρης Χορν»

Παραστάσεις

Αμφιβολία

του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '
  • Σκηνοθ.: Γ. Παπαγεωργίου

Το πολυσυζητημένο έργο, βραβευμένο με Ολίβιε και Τόνι, παρακολουθεί τις κατηγορίες της συντηρητικής και πειθαρχημένης αδελφής Αλοίσιους, διευθύντριας ενός καθολικού σχολείου, προς τον πατέρα Φλιν για σεξουαλική παρενόχληση ενός δωδεκάχρονου νέγρου μαθητή, με φόντο την ταραγμένη Αμερική της δεκαετίας του '60. Στην ιστορία, που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία με την Μέριλ Στριπ και τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και απέσπασε πολλές υποψηφιότητες για Όσκαρ, ο πατέρας Φλιν υπερασπίζεται τον εαυτό του και τις πράξεις του. Ισχυρίζεται πως επιθυμία του είναι η εκκλησία του Θεού να είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο και το εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει πιο προοδευτικό.

Παραστάσεις: Κυρ. 9 μ.μ., Δευτ., Τρ. 8 μ.μ. Τιμές: € 30-16.

  • Πρεμιέρα: 21/10
Buy ticket from viva

Μάρτυρας κατηγορίας

της Αγκάθα Κρίστι
  • Δράμα
  • Διάρκεια: 125 '
  • Σκηνοθ.: Ν. Χανιωτάκης

Στο βραβευμένο δικαστικό θρίλερ μια μυστηριώδης γυναίκα κρατά το κλειδί της σκανδαλώδους δολοφονίας μιας πλούσιας χήρας για την οποία κατηγορείται -άδικα σύμφωνα με έναν δαιμόνιο ποινικολόγο- ο σύζυγός της. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Το έργο έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να μας κρατήσει στην άκρη της καρέκλας από την πρώτη στιγμή ως το αποκαλυπτικό φινάλε: ένα έγκλημα, ένα τέλειο μυστικό, συνεχείς ανατροπές και το λεπτό «αστυνομικό» χιούμορ της συγγραφέως. Σε κάθε παράσταση διατίθενται δώδεκα προνομιακές θέσεις ενόρκων πάνω στην σκηνή όπου οι θεατές μπορούν να ζήσουν τη θεατρική εμπειρία από σκηνής, συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της δίκης.

Παραστάσεις: Πέμ. 8 μ.μ., Παρ. 9 μ.μ., Σάβ. 6 μ.μ./ 9 μ.μ., Κυρ. 6 μ.μ., Τετ. 8 μ.μ. Τιμές: € 40-15. Ισχύουν ειδικές τιμές.

Buy ticket from viva

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

του Λιούις Κάρολ
  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 80 '
  • Διασκ.σκηνοθ.: Δ. Αδάμης

Με χιούμορ και φαντασία, οι ηθοποιοί ακολουθούν τα βήματα της Αλίκης στο πέρασμα από την παιδικότητα στην ενηλικίωση, σε μια παράσταση επενδεδυμένη με μουσικές μελωδίες της Μεγάλης Βρετανίας - παραδοσιακά τραγούδια από την Αγγλία, τη Σκοτία, την Ιρλανδία καθώς και τον μέγα μουσικό πλούτο των Κελτών. Επί σκηνής στήνεται ένας τρελός χορός, ένα τρελό τσάι-πάρτι φαντασίας όπου ξετυλίγουν τις φιγούρες τους ο Άσπρος Κούνελος με τη Γάτα Τσεσάιρ, ο Καπελάς με την Κάμπια, η Κόκκινη Βασίλισσα σε ένα ξέφρενο Κροκέ, οι αστείοι Τουιντλιντάμ και Τουιντλντί, ο Χάμπτι Ντάμπτι που δίνει καινούριο δικό του νόημα στις λέξεις, τα Τραπουλόχαρτα-Κηπουροί και τα Πιόνια του Σκακιού καθώς και όλα τα μαγικά πλάσματα της φαντασίας του Λιούις Κάρολ.

Παραστάσεις: Κυρ. 11.30 π.μ. Τιμές: € 12, 8.

  • Πρεμιέρα: 20/10