Τα παιδιά αποκτούν μια μικρή φίλη από την Αρχαία Αθήνα

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Ψυχογιός το νέο βιβλίο της σειράς "Οι αρχαίοι μου φίλοι" της Κατερίνας Σέρβη, με τίτλο "Μυρρίνη, η μικρή Αθηναία".

Μυρρίνη, η μικρή Αθηναία

Κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις Ψυχογιός το νέο βιβλίο της σειράς "Οι αρχαίοι μου φίλοι" της Κατερίνας Σέρβη, με τίτλο "Μυρρίνη, η μικρή Αθηναία" (εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση). Διαβάστε την περίληψη του βιβλίου στη συνέχεια.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Μυρρίνη κοιτά τον κόσμο από την πόρτα του σπιτιού της. Τα αγόρια και τους άνδρες που κυκλοφορούν στην πόλη, πάνε στον δάσκαλο, στην αγορά και βλέπουν τόσα θαυμαστά. Κι εκείνη; Εκείνη είναι συνήθως με τη μαμά, στον γυναικωνίτη. Ώσπου, ένα πρωί, την παίρνει ο πατέρας απ’ το χέρι και την ανεβάζει στην Ακρόπολη. Τι κάνει άραγε η Μυρρίνη εκεί πάνω; Πάμε κι εμείς να δούμε;

Η σειρά "Οι Αρχαίοι µου Φίλοι" μάς ταξιδεύει στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε παλιούς, σπουδαίους πολιτισμούς, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, τότε, την εποχή που ήταν γεμάτοι ζωή.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τελευταίο ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ με τον Πίτερ Παν και την Παιδική Σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου

Τελευταίες παραστάσεις για την φαντασμαγορική σύγχρονη διασκευή του κλασικού έργου που μιλάει για τη φιλία, τη γενναιοδωρία και την οικολογία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/03/2025

Πώς ο λαγός και τα αβγά συνδέθηκαν με το Πάσχα;

Η απάντηση στο εργαστήρι του ΜΙΕΤ "Οι αρχαίες καταβολές του Πασχαλινού λαγού και των αβγών ως σύμβολα αναγέννησης και γονιμότητας" με τη Βάλια Μπερτσάτου.

"Το παιδί και το άγαλμα του Άντερσεν" μάς δίνουν ραντεβού στο Boobooki

Το παιδικό βιβλιοπωλείο και οι εκδόσεις Μεταίχμιο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση και το βιβλίο της.

Ο Γιώργος Τζαβάρας για την παράσταση "Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": "Ο Τομ Σόγιερ ήταν μέλος της παιδικής μου παρέας και με συντροφεύει ακόμα και σήμερα"

Ο Μαρκ Τουέιν έρχεται να συναντήσει τα παιδιά του 2025 μέσα από μια σύγχρονη θεατρική μεταφορά που συγκινεί μικρούς και μεγάλους. Εμείς μιλήσαμε με τον δημιουργό της, ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Τζαβάρα, που, όπως μάς είπε, αγαπά τον Τομ Σόγιερ από την παιδική του ηλικία.

Κυριακή για παιδιά στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Με αφορμή το φεστιβάλ αναμνήσεων και τέχνης "Οι Ρίζες του Γκαζιού", η Τεχνόπολη θα φιλοξενήσει μια ημέρα με παιχνίδια εξερεύνησης, χάρτες, καλλιτεχνικές δημιουργίες και πολλά ακόμη.

Το 8ο Bobos Arts Festival επιστρέφει!

Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ έρχεται για όγδοη χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων και δράσεων και θέμα τον ρόλο του παιχνιδιού στην τέχνη.