Η ψυχοπαιδαγωγός Δανάη Δεληγιώργη εξηγεί γιατί δεν πρέπει να λέμε στα παιδιά να είναι άριστα στο σχολείο

Παιδικό βιβλίο

Η ψυχοπαιδαγωγός Δρ. Δανάη Δεληγεώργη μίλησε στην εκπομπή ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4 του ΕΡΤNews για το φαινόμενο του "συνδρόμου του καλού μαθητή" και την πίεση που νιώθουν τα παιδιά να είναι είναι άριστοι στο σχολείο και να διατηρούν πάντα μια ιδανική εικόνα προς τα έξω. Όμως, κανένα παιδί δεν ξύπνησε μια μέρα με αυτή την ανάγκη, η πίεση αυτή είναι επιβεβλημένη. Μάλιστα όταν ένα παιδί σκέφτεται να γίνει "καλός" προφανώς εκκινεί από την παραδοχή ότι "άρα είναι κακό από τη φύση του” και πρέπει να καταβάλλει προσπάθεια ώστε να γίνει καλό.

Σε αυτό το σημείο η Δανάη Δεληγεώργη επεσήμανε πως θα πρέπει κανείς να λάβει υπ’ όψιν του πόση βία κρύβεται και πίσω από την προσπάθεια του παιδιού να γίνει "καλό".\

Διαβάστε περισσότερα στο mamagers.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το μουσικό παραμύθι "Ο πόλεμος των τρόπων" στο Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη

Πώς χτίζεται η μουσική; Αυτό το ερώτημα θα μας απαντήσει το Chronos Ensemble της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που παρουσιάζει το παραμύθι της Νεφέλης Λιούτα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2024

Περνάμε τις Κυριακές του Νοεμβρίου στον "Ελληνικό κόσμο"

Δείτε εντός όλα τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του μήνα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.

Η "Ντενεκεδούπολη" επιστρέφει 50 χρόνια μετά από τον Μικρό Νότο

Επόμενος σταθμός στην πορεία της αγαπημένης ομάδας θεάτρου για παιδιά και νέους είναι η θρυλική "Ντενεκεδούπολη" της Ευγενίας Φακίνου, σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Περνάμε τα Σάββατα του Νοεμβρίου στον "Ελληνικό κόσμο"

Δείτε εντός όλα τα σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών με τους γονείς τους.

To "Disney in Concert" επιστρέφει

Ένα χρόνο μετά τις επετειακές συναυλίες για τα 100ά γενέθλιά της Disney, οι μαγικές μελωδίες της έρχονται ξανά για να εντυπωσιάσουν τους μικρούς μας φίλους.