Περνάμε τα Σάββατα του Νοεμβρίου στον "Ελληνικό κόσμο"

Δείτε εντός όλα τα σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών με τους γονείς τους.

Εργαστήρια για παιδιά ελληνικός κόσμος

Ο Ελληνικός Κόσμος - Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ διοργανώνει στον χώρο του κάθε Σάββατο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών με τους γονείς τους.

Σημαντικές πληροφορίες

  • Ώρα έναρξης : 12:00
  • Ώρα προσέλευσης: 30 λεπτά πριν την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων
  • Διάρκεια: 70 λεπτά
  • Τοποθεσία: Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Πληροφορίες: 212 254 0000.
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 10€ το παιδί, 5€ ο ενήλικας/συνοδός

Τα εργαστήρια

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024
Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά… όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά

Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά, όπως η πέτρα κι ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Μπορείτε να συνδυάσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ταινία "Ο Εξωγήινος και τα Παιδιά των Σπηλαίων - Ταξίδι στο φως!", η οποία θα προβληθεί το Σάββατο 2/11 και ώρα 11:00, στη "Θόλο", το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του "Ελληνικού Κόσμου".

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024
Ψάχνοντας το μυστικό της… Αθανασίας 

Ποια είναι η Αθανασία Μηλαρέση και γιατί μας προσκαλεί στο σπιτικό της; Τι κοινό μπορεί να έχουν η Χιονάτη και ο Νεύτωνας, η Αθηνά, η Ήρα και η Αφροδίτη με τον Γουλιέλμο Τέλο; Γνωστές και άγνωστες ιστορίες έρχονται στην επιφάνεια σε μια συναρπαστική συνάντηση γεμάτη αποκαλύψεις, εκπλήξεις και παιχνίδια.


Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024
Παίζοντας με τις αισθήσεις

Γεύση, όσφρηση, αφή, όραση κι ακοή. Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στον νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις. Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μια-μια και τις πέντε, παίζοντας.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024
Το λιοντάρι και ο ποντικός

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη "δύναμή" μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
"Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!"

Πριν από πολλά-πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι  από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς. Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη αλλά και τη γοητευτική κανέλα… Μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα. Θα τα δοκιμάσετε;

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το μουσικό παραμύθι "Ο πόλεμος των τρόπων" στο Μουσείο Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη

Πώς χτίζεται η μουσική; Αυτό το ερώτημα θα μας απαντήσει το Chronos Ensemble της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που παρουσιάζει το παραμύθι της Νεφέλης Λιούτα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2024

Περνάμε τις Κυριακές του Νοεμβρίου στον "Ελληνικό κόσμο"

Δείτε εντός όλα τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του μήνα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.

Η "Ντενεκεδούπολη" επιστρέφει 50 χρόνια μετά από τον Μικρό Νότο

Επόμενος σταθμός στην πορεία της αγαπημένης ομάδας θεάτρου για παιδιά και νέους είναι η θρυλική "Ντενεκεδούπολη" της Ευγενίας Φακίνου, σε μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.

To "Disney in Concert" επιστρέφει

Ένα χρόνο μετά τις επετειακές συναυλίες για τα 100ά γενέθλιά της Disney, οι μαγικές μελωδίες της έρχονται ξανά για να εντυπωσιάσουν τους μικρούς μας φίλους.