Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού του προγράμματος 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ο χώρος τέχνης Tavros καλεί την ομάδα του 3 137 να συντονίσει ένα εργαστήριο για παιδιά με πρώτη ύλη το ψωμί.
Χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο μια εκτενή έρευνα γύρω από το ψωμί, μέσα από ένα νοητό ταξίδι στη Μεσόγειο, η ομάδα του Tavros σε συνεργασία με την Κωστάντια Μάνθου ολοκληρώνουν μια έκδοση γεμάτη πρωτότυπες διηγήσεις, δοκίμια, μύθους και δοξασίες αναφορικά με την πιο βασική τροφή της γεωγραφικής μας -και όχι μόνο- περιοχής. Λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία της συγκεκριμένης έκδοσης, καλούν την ομάδα 3137 στην Ελευσίνα, το μέρος που πυροδότησε και τροφοδότησε μεγάλο μέρος αυτής της ερευνητικής διαδικασίας προκειμένου να συντονίσουν ένα εργαστήριο για παιδιά με πρώτη ύλη το ψωμί στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Οικοπολιτισμού του προγράμματος 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στο εργαστήριο αυτό, πραγματοποιείται επιστροφή στη βασική πηγή τροφής, το ψωμί, σε μια προσπάθεια επανασύνδεσης με τις ρίζες που βοηθούν στην επιβίωση με τρόπους που σπανίως γίνονται αντιληπτοί.
Τι τρώνε τα παιδιά σε φούρνους σε άλλα μέρη του κόσμου; Πώς λέγεται το ψωμί σε άλλες γλώσσες; Πως το φτιάχνουν; Πότε το τρώνε; Με τι το συνοδεύουν; Το Tavros προσκαλεί τα παιδιά για να γίνουν φουρνάρισσες και φούρναρες στον πρώτο παιδικό φούρνο Ελευσίνας. Στο εργαστήριο, τα παιδιά θα μοιραστούν σε ομάδες και θα φτιάξουν διαφορετικές συνταγές ψωμιού εμπνευσμένες από μέρη του κόσμου κοντινά ή και πιο μακρινά.
Ηλικίες: 8-11 ετών
Ώρες: 16.00 – 17.00 και 17.30-18.30
Ομάδες των 10-15 παιδιών
Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: https://eu.jotform.com/build/242693474551362