2 νέα παιδικά βιβλία έρχονται από τις εκδόσεις Ίκαρος

Ο εκδοτικός οίκος θα κυκλοφορήσει σε πολύ λίγες ημέρες δύο νέους τίτλους που απευθύνονται σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Εκδόσεις Ίκαρος νέα παιδικά βιβλία

Οι εκδόσεις Ίκαρος θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου δύο νέα βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά άνω των 5 ετών. Ανακαλύψτε περισσότερα για αυτά παρακάτω.

Τζόντι Τζεντού: Οι περιπέτειες ενός πιγκουίνου

Ενθουσιασμένος από τις ιστορίες των θείων του για τον Νότιο Πόλο, ο θαρραλέος Τζόντι Τζεντού βγαίνει κρυφά από τον ζωολογικό κήπο με σκοπό να αναζητήσει τη χώρα των πιγκουίνων Τζεντού. Ο κόσμος είναι, όμως, πολύ μεγάλος για έναν μικρό πιγκουίνο και ο Τζόντι κολυμπά… προς την λάθος κατεύθυνση, φθάνοντας ως τον Βόρειο Πόλο. Ο Τζόντι Τζεντού ξεκινάει για την περιπέτεια της ζωής του, από τον Βόρειο ως τον Νότιο Πόλο. Θα τα καταφέρει, άραγε, να φτάσει ως την Ανταρκτική;

Η Τζούλια Ντόναλντσον και ο Άξελ Σέφλερ δημιούργησαν τον Τζόντι Τζεντού, έναν αστείο πιγκουίνο με χρυσή καρδιά. Έναν χαρισματικό ήρωα που θα ενθουσιάσει μικρούς (ηλικίες 5 ετών και άνω) και μεγάλους αναγνώστες.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς

 

Η Τζούλια Ντόναλντσον γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1948 στο Λονδίνο. Είναι συγγραφέας πολλών επιτυχημένων παιδικών βιβλίων, όπως το Room on the Broom και το βραβευμένο Γκρούφαλο, που κέρδισε τα βραβεία Nestle Smarties, Blue Peter Best Book to Read Aloud, Children's Audio Book of the Year, και πολλά άλλα βραβεία. Επίσης, έχει γράψει παιδικά θεατρικά έργα και τραγούδια, και διευθύνει τακτικά εργαστήρια αφήγησης παραμυθιού και θεατρικά εργαστήρια. Ζει στη Γλασκόβη με το σύζυγό της Μάλκολμ και τους δύο γιους της. Το 2011 της απονεμήθηκε ο βασιλικός τίτλος MBE για τις υπηρεσίες της στη λογοτεχνία, καθώς και ο τίτλος Children's Laureate ("δαφνοστεφής συγγραφέας παιδικών βιβλίων"), διαδεχόμενη σ' αυτό το πόστο τον εικονογράφο Anthony Browne.

Ο Άξελ Σέφλερ γεννήθηκε στο Αμβούργο Γερμανίας. Αν και ήταν καλός στην ζωγραφική, δεν είχε φανταστεί ποτέ μια καριέρα στην εικονογράφηση μέχρι που κέρδισε μια μωβ λούτρινη αγελαδίτσα σε ένα διαγωνισμό ζωγραφικής. Το 1982 μετακόμισε στην Αγγλία για να μάθει Αγγλικά και να σπουδάσει εικονογράφηση. Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία, ενώ το 1993 ξεκίνησε την συνεργασία του με την διάσημη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Τζούλια Ντόναλντσον. Το βιβλίο τους Το Γκρούφαλο έγινε παγκόσμια επιτυχία και το 2009 μεταφέρθηκε σε κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες. Ζει στο Λονδίνο και έχει μια μικρή κορούλα.

 

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορούν τα βιβλία τους: Οι πέντε άσχημοι (2018) Ζογκ (2017), Ο Ξυλαράκης (2016), και Ο γάμος των δύο σκιάχτρων (2015), ενώ από τον Άξελ Σέφλερ κυκλοφορεί η επιτυχημένη σειρά βιβλίων Τικ και Τέλα.

Πάμε ξανά

Πού πάμε από εδώ και πέρα; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες που θα επιτρέψουν σε όλη την ανθρωπότητα να ανθίσει; Πώς θα οδηγηθούμε προς ένα συλλογικό και ισχυρό μέλλον; Το βιβλίο "Πάμε ξανά" του Όλιβερ Τζέφερς (για ηλικίες άνω των 5 ετών) που απευθύνεται σε όσους δεν παύουν να σκέφτονται το μέλλον και που επιθυμούν να κληροδοτήσουν στις επόμενες γενιές έναν κόσμο για τον οποίο θα είναι υπερήφανες.

 

"Όταν σκάβεις βαθιά ψάχνοντας λόγους και αιτίες, λόγους και αιτίες ξανά και ξανά, φτάνεις σε μια αλήθεια, στην καρδιά της αλήθειας. Πως όλοι οι άνθρωποι, όποιοι κι αν είναι, απ’ όπου κι αν προέρχονται κι ό,τι κι αν πιστεύουν, αναζητούν τα ίδια πράγματα: μια φωλιά, μια αγέλη, μια θέση στον κόσμο και κατεύθυνση".

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

 

Ο Όλιβερ Τζέφερς είναι εικαστικός καλλιτέχνης και συγγραφέας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας. Πλέον, μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη γενέτειρά του και τη Νέα Υόρκη, όπου έζησε για 16 χρόνια. Είναι γνωστός για τα εικονογραφημένα βιβλία του για παιδιά, τα ζωγραφικά του έργα για ενήλικες και για τα γλυπτά του που απευθύνονται και στις δύο κατηγορίες. Βιβλία του έχουν βρεθεί πολλές φορές στο Νο1 των μπεστ σέλερ των New York Times, έχουν πουλήσει περισσότερα από δεκαπέντε εκατομμύρια αντίτυπα κι έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 50 γλώσσες. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, ανάμεσα στα οποία τα: New York Times Best Illustrated Children’s Book Award, Bologna Ragazzi Award, Irish Book Award, United Kingdom Literary Association Book Award, Time magazine’s Book of the Year, BAFTA για τη διασκευή του Πιγκουίνος χάθηκε, Πιγκουίνος βρέθηκε σε ταινία μικρού μήκους, και δυο Emmy Awards για τη διασκευή του Βρισκόμαστε εδώ: Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη για λογαριασμό του Apple TV. Του έχει απονεμηθεί επίσης ο Σταυρός του Τάγματος της Μεγάλης Βρετανίας (ΜΒΕ) για τις υπηρεσίες του στην Τέχνη, από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εργαστήρια πειραμάτων και επισκέψεις σε παλάτια: Τι να κάνετε με τα παιδιά αυτή την εβδομάδα (27/9-3/10)

Μια λίστα με δραστηριότητες που τρέχουν στην πόλη τις επόμενες μέρες και θα λατρέψουν παιδιά αλλά και γονείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΖΩΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
27/09/2024

"Το όνομά μου είναι...": Η ενδιαφέρουσα σειρά των εκδόσεων Ίκαρος συστήνει δύο νέους ποιητές στα παιδιά

Ο εκδοτικός οίκος θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα δύο νέους τίτλους που πρόκειται να γνωρίσουν στα παιδιά δύο σημαντικούς Νεοέλληνες ποιητές.

Η Κίρα Σίνου άφησε παρακαταθήκη μία τριλογία που αξίζει να διαβάσουν παιδιά και έφηβοι

Η 'Τριλογία του Πύργου", γραμμένη από την πένα της συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα (27/9), αποτελείται από τρία βιβλία που μαζί λύνουν το μυστήριο του πύργου.

Ο ρόλος των γονέων στην ανάπτυξη των παιδιών

Η ψυχολόγος Ελίνα Κεπενού αναλύει τις συνέπειες της γονικής προσέγγισης που προσφέρει άνεση και ευκολία στα παιδιά, επισημαίνοντας την ανάγκη για ισορροπία στην ανατροφή τους.

"Πώς να μάθεις τον δράκο σου να...": Τέσσερα βιβλία προστέθηκαν στην παιδική σειρά από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Δείτε τις καινούργιες περιπέτειες της Λίλη και του μικρού δράκου της που του μαθαίνει ένα θεμελιώδες μάθημα σε κάθε τόμο.

Το σύνδρομο burnout στα παιδιά: Πώς η υπερβολική δραστηριότητα μπορεί να τα εξαντλήσει

Τα παιδιά σήμερα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του burnout, καθώς οι υπερβολικές δραστηριότητες και οι απαιτητικές υποχρεώσεις τα οδηγούν σε σωματική και ψυχική εξάντληση, με εμφανή σημάδια όπως γκρίνια, αδιαφορία για το σχολείο και μειωμένο ενθουσιασμό.

Πώς να υποστηρίξετε τα παιδιά όταν είναι λυπημένα ή φοβισμένα: Η σημασία της κατανόησης χωρίς πίεση

Όταν τα παιδιά βιώνουν συναισθηματικές δυσκολίες, όπως φόβο ή θλίψη, η προσέγγισή μας ως ενήλικες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το πόσο άνετα αισθάνονται να εκφραστούν και να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους.