Ένα σαββατιάτικο κυνήγι θησαυρού με τους ταξιδιάρηδες χαρακτήρες της Σοφίας Αλεξίου

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και το παιδικό βιβλιοπωλείο Onar Bookstore μάς προσκαλούν σε ένα κυνήγι θησαυρού με τη συγγραφέα και τους ήρωές της, Έλλη και Ερμή. Δηλώστε συμμετοχή (είσοδος ελεύθερη).

Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα

Το Σάββατο 28/9 και ώρα 12.00, οι εκδόσεις Ψυχογιός και το παιδικό βιβλιοπωλείο Onar Bookstore (Λ. Δημοκρατίας 69, Ηλιούπολη), προσκαλούν τους αναγνώστες σε ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού με τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου και τους ταξιδιάρικους ήρωες των βιβλίων της, Έλλη και Ερμή. Γρίφοι, παιχνίδια, αρχαίοι θησαυροί και μνημεία περιμένουν να τα ανακαλύψετε σε αυτή την ξεχωριστή δράση με αναμνηστικό δωράκι για κάθε παιδάκι.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο του Onar Bookstore (Τηλ.: 2114183987). Η είσοδος είναι ελεύθερη. (Ηλικίες 4+)

Λίγα λόγια για την Έλλη και τον Ερμή

Η Έλλη και ο Ερμής είναι οι ήρωες του βιβλίου "Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα". Το βιβλίο αυτό αποτελεί ουσιαστικά έναν ταξιδιωτικό οδηγό της Ελλάδας για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Η Έλλη και ο Ερμής φωνάζουν "Ζήτω οι διακοπές" και κάνουν όλο εκδρομές. Στα ταξίδια τους έχουν μαζί τον σκύλο τους, τον Ντίνο, που είναι μέγας οικολόγος, κι ένα μυρμήγκι που κάνει όλο σκανταλιές. Η όμορφη παρέα ξεκινάει από την Αθήνα και περιπλανάται από το Σούνιο και τον Αργοσαρωνικό μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Ταξιδεύοντας, εξερευνούν μαζί νέα μέρη, μνημεία, σπάνια ζώα και φυτά, σύγχρονα σπορ, ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας και κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς. Σακίδιο, νερό, φωτογραφική και όλα έτοιμα για εξορμήσεις.

Οι περιπέτειες των δύο ηρώων συνεχίζονται και στη Βόρεια Ελλάδα, στο βιβλίο "Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα". Εκεί διαβάζουμε τις περιπέτειές τους -μεταξύ άλλων- σε Βεργίνα, Πρέσπες, Καστοριά, Νυμφαίο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αμφίπολη, Θάσος, Σαμοθράκη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το σύνδρομο burnout στα παιδιά: Πώς η υπερβολική δραστηριότητα μπορεί να τα εξαντλήσει

Τα παιδιά σήμερα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του burnout, καθώς οι υπερβολικές δραστηριότητες και οι απαιτητικές υποχρεώσεις τα οδηγούν σε σωματική και ψυχική εξάντληση, με εμφανή σημάδια όπως γκρίνια, αδιαφορία για το σχολείο και μειωμένο ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Πώς να υποστηρίξετε τα παιδιά όταν είναι λυπημένα ή φοβισμένα: Η σημασία της κατανόησης χωρίς πίεση

Όταν τα παιδιά βιώνουν συναισθηματικές δυσκολίες, όπως φόβο ή θλίψη, η προσέγγισή μας ως ενήλικες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το πόσο άνετα αισθάνονται να εκφραστούν και να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους.

Έτοιμοι για ένα "Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών";

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα μαθηματικά μέσα από μία ξεχωριστή έκθεση στον "Ελληνικό Κόσμο".

Δημιουργικές δράσεις του ΜΕΠΤ για τη σχολική χρονιά 2024-25

Οι νέες δράσεις έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη δημιουργική έκφραση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια, προάγοντας τη μάθηση μέσω της τέχνης.