"Ο Πέτρος και ο Λύκος " από το Κουκλοθέατρο Αλεξίας Αλεξίου επιστρέφει στο Paraga

Η πρωτότυπη κουκλοθεατρική παράσταση έρχεται για 3 μόνο παραστάσεις.

Ο Πέτρος & ο Λύκος

Μετά τις sold out εμφανίσεις τους την περασμένη άνοιξη, το κουκλοθεατρικό έργο "Ο Πέτρος και ο Λύκος" της Αλεξίας Αλεξίου επιστρέφει στο Paraga. Τρεις επιπλέον παραστάσεις με εργαστήριο, Κυριακή 6, 13 και 20 Οκτωβρίου, για όσους δεν κατάφεραν, αλλά και για εκείνους που θέλουν να τους ξαναδούν. 

Ο Πέτρος & ο Λύκος

Το υπέροχο κλασικό μουσικό παραμύθι του Sergei Prokofiev, σε μία ευρηματική εκδοχή του. Μια παράσταση κουκλοΘέατρου, που κερδίζει χρόνια το κοινό της. Χωρούν όλα τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας σε μια βαλίτσα; Xωρούν οι ήρωες ενός παραμυθιού σε μια παρτιτούρα; Γίνονται τα αναλόγια… δέντρα; Οι νότες λουλούδια; Mπορούν οι γραμμές ενός πενταγράμμου να δέσουν ένα λύκο; Όλα μπορούν να συμβούν, όταν η Αλεξία Αλεξίου ζωντανεύει νότες και κούκλες! 

Μία απολαυστική, ευρηματική, μουσικοκουκλοθεατρική παράσταση, για παιδιά άνω των 3 ετών και για όλη την οικογένεια, στην οποία οι ήρωες-κούκλες της ιστορίας προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσότερων οργάνων. Το φλάουτο εκπροσωπεί το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρίνο τη γάτα, το φαγκότο τον αυστηρό παππού, τρία κόρνα παίζουν τον λύκο, τα έγχορδα όλα μαζί τον Πέτρο, τα ξύλινα πνευστά τους κυνηγούς, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές τους. Η παράσταση φτάνει στο τέλος με την δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία με τη βοήθεια της κουκλοπαίκτριας ολοκληρώνουν το έργο κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του, την παρέλαση προς το ζωολογικό κήπο!

Ο Πέτρος & ο Λύκος

 

Μετά την παράσταση ακολουθεί δωρεάν εργαστήριο στο πλαίσιο της δράσης "Χειρο-ποιήματα! Χέρια που δημιουργούν, δεν κακοποιούν!", η οποία υλοποιείται με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού. Οι μικροί θεατές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξίας Αλεξίου, θα φτιάξουν τον δικό τους ήρωα του παραμυθιού και θα του δώσουν ζωή πάνω στο τεράστιο κούκλο-πεντάγραμμο! Εξασφαλίστε τις θέσεις σας και ταξιδέψτε οικογενειακώς στο μαγικό κόσμο του κουκλοθέατρου και της κλασικής μουσικής .

Για παιδιά άνω των 3 ετών. Η παράσταση συνοδεύεται από εργαστήριο 30'. 

 Προπώληση εισητηρίων: more.com 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πέτρος και ο λύκος

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 45 '

Το αγαπημένο κλασικό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ έρχεται σε μια πρωτότυπη παράσταση κουκλοθέατρου στην οποία οι ήρωες-κούκλες της ιστορίας προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσότερων οργάνων. Το φλάουτο εκπροσωπεί το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρίνο τη γάτα, το φαγκότο τον αυστηρό παππού, τρία κόρνα παίζουν τον λύκο, τα έγχορδα όλα μαζί τον Πέτρο, τα ξύλινα πνευστά τους κυνηγούς, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές τους. Η παράσταση φτάνει στο τέλος με την δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία με τη βοήθεια της κουκλοπαίκτριας ολοκληρώνουν το έργο κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του, την παρέλαση προς το ζωολογικό κήπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το σύνδρομο burnout στα παιδιά: Πώς η υπερβολική δραστηριότητα μπορεί να τα εξαντλήσει

Τα παιδιά σήμερα αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του burnout, καθώς οι υπερβολικές δραστηριότητες και οι απαιτητικές υποχρεώσεις τα οδηγούν σε σωματική και ψυχική εξάντληση, με εμφανή σημάδια όπως γκρίνια, αδιαφορία για το σχολείο και μειωμένο ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Πώς να υποστηρίξετε τα παιδιά όταν είναι λυπημένα ή φοβισμένα: Η σημασία της κατανόησης χωρίς πίεση

Όταν τα παιδιά βιώνουν συναισθηματικές δυσκολίες, όπως φόβο ή θλίψη, η προσέγγισή μας ως ενήλικες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το πόσο άνετα αισθάνονται να εκφραστούν και να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους.

Έτοιμοι για ένα "Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών";

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα μαθηματικά μέσα από μία ξεχωριστή έκθεση στον "Ελληνικό Κόσμο".

Δημιουργικές δράσεις του ΜΕΠΤ για τη σχολική χρονιά 2024-25

Οι νέες δράσεις έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη δημιουργική έκφραση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια, προάγοντας τη μάθηση μέσω της τέχνης.