Ένας γάτος που χορεύει εμπνεέι μια παράσταση γεμάτη θάρρος, αποδοχή και μαγεία

Ο «Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας» του Στέφανου Παπατρέχα επιστρέφει στη σκηνή για τρίτη χρονιά και προσκαλεί τα παιδιά σε ένα αξέχαστο ταξίδι.

Ο γάτος ©Αγάπη Καλογιάννη
     

Μετά τους δυο πρώτους επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων, ο γάτος Ηλίας και η παρέα του ξεκινούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μαγικό ταξίδι τους στη γατοσυνοικία του Θεάτρου Άβατον και περιμένουν όλα τα παιδιά από 2 έως και 7 ετών να γίνουν συνοδοιπόροι τους. Ο Στέφανος Παπατρέχας γράφει και συν-σκηνοθετεί με την Νάντια Δαλκυριάδου το "Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας", ένα έργο που μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το χορό και το παιχνίδι μάς φωτίζει το μονοπάτι προς το θάρρος, τη δύναμη, την αποδοχή, την προσφορά, αλλά και τη διαφορετικότητα και την εκτίμηση. Επί σκηνής θα δούμε τους Ειρήνη Αμπουμόγλι, Λάζαρο Βαρτάνη, Χρήστο Γαβριηλίδη, Σταύρο Μόσχη.

Λίγα λόγια για την ιστορία του "Ηλία, του πρώτου γάτου χορευτή της γατοϊστορίας" 

Ο γάτος ο Ηλίας δεν καταφέρνει να μπει στην παρέα του Τζα και του Τζίκι γιατί περπατάει παράξενα. Με τη βοήθεια της γλυκιάς γάτας Αλίκης, όμως, παίρνει θάρρος και βρίσκει αυτό που τον κάνει ξεχωριστό. Και επειδή "πίσω έχει η γάτα την ουρά" ο Ηλίας με το περίεργο περπάτημα… σώζει τελικά όλη τη γατοσυνοικία! Μια τρυφερή ιστορία για τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη, το θάρρος και την αποδοχή που κέρδισε την αγάπη των μικρών παιδιών (αλλά και των μεγάλων).

Η Έλλη Εμπεδοκλή στα σκηνικά και τα κοστούμια, μας ταξιδεύει σε μια γατοσυνοικία γεμάτη χρώμα και φαντασία, δημιουργώντας έναν χώρο όπου μικροί και μεγάλοι ζουν την ιστορία του Ηλία. Η Σίσσυ Βλαχογιάννη συνθέτει τη μουσική που δίνει παλμό στην παράσταση, ενώ οι χορογραφίες της Μαρίνας Μαυρογένη γεμίζουν τη σκηνή με κίνηση και ζωντάνια, αναδεικνύοντας τη μοναδική χορευτική ταυτότητα του γάτου Ηλία. Ο Γιώργος Ψυχράμης σχεδιάζει φωτισμούς που φωτίζουν τα μονοπάτια της γατοϊστορίας.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής της γατοϊστορίας

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Ο γάτος ο Ηλίας δεν καταφέρνει να μπει στην παρέα του Τζα και του Τζίκι γιατί περπατάει παράξενα. Με τη βοήθεια της γλυκιάς γάτας Αλίκης, όμως, παίρνει θάρρος και βρίσκει αυτό που τον κάνει ξεχωριστό. Και επειδή «πίσω έχει η γάτα την ουρά» ο Ηλίας με το περίεργο περπάτημα έγινε ο ήρωας ολόκληρης της γατοσυνοικίας στη γεμάτη τραγούδι και χορό τρυφερή ιστορία για τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη, το θάρρος και την αποδοχή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

10 παιδικά βιβλία για διάβασμα λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αυτά είναι κάποια βιβλία που μπορούν να κάνουν παρέα στους μικρους μας φίλους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΖΩΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
07/09/2024

Ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου σταθμεύει στο Άλσος Βεΐκου

Τον Θησέα και τον Μινώταυρο συναντά ο Καραγκιόζης της Οικογένειας Σπυρόπουλου, ενώ κάνει και μια βόλτα στη Μαδαγασκάρη. Ταξιδέψτε μαζί του μέσα από δυο παραστάσεις που έρχονται στο Άλσος Βεΐκου.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Λέσχες Ανάγνωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφουν για την περίοδο 2024-2025, προσκαλώντας τους μικρούς φίλους του βιβλίου σε ένα νέο ταξίδι γεμάτο φαντασία και δημιουργικότητα.

Ο Καραγκιόζης παραμένει στη θερινή σκηνή του Φλοίσβου

Ο Καραγκιόζης θα βρίσκεται και τον Σεπτέμβριο στο Φλοίσβο, πότε ως δάσκαλος, πότε ως μαθητής, πότε ως γραμματικός.

Ζωγραφίζοντας την Κάλλας, "αστροπαρατηρήσεις" και ένα διήμερο γονεϊκότητας: Τι να κάνετε με τα παιδιά αυτή την εβδομάδα (6-12/9)

Συγκεντρώσαμε τις δραστηριότητες που τρέχουν στην πόλη αυτή την βδομάδα και συνδυάζουν ψυχαγωγία και διασκέδαση για παιδιά αλλά και γονείς.