10 παιδικά βιβλία για διάβασμα λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αυτά είναι κάποια βιβλία που μπορούν να κάνουν παρέα στους μικρους μας φίλους.

Παιδικό βιβλίο

Είναι σημαντικό τα παιδιά, ότι ηλικία και αν έχουν, να έρθουν σε επαφή με το διάβασμα και το βιβλίο ως έναν τρόπο να αφιερώσουν δημιουργικά το χρόνο τους. Παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποιες νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων που θα συντροφεύσουν τους μικρούς αναγνώστες μέχρι να επιστρέψουν στα σχολία.

#1 Γνωρίζω την υγιεινή διατροφή 

Ενα βιβλίο από τη νέα σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων με δραστηριότητες της Ευαγγελίας Δεσύπρη για το μάθημα "Εργαστήρια Δεξιοτήτων". Απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού και σκοπός του είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας ήπιων δεξιοτήτων στους μαθητές και στις μαθήτριες, δεξιοτήτων ζωής, τεχνολογίας και επιστήμης. Το βιβλίο "Γνωρίζω την υγιεινή διατροφή" είναι ένα από τα τέσσερα που διαθέτει η σειρά. 

Γνωρίζω την υγιεινή διατροφή

Εκδόσεις Παπαδόπουλος, εικονογράφηση: Ράνια Μακρυγιάννη

#2 Μπες στην ιστορία, η συμφιλίωση 

Ανήκει στη νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων από τη Χριστίνα Κωνσταντουδάκη με ιστορίες από τη σύγχρονη καθημερινότητα. Αυτή η σειρά βιβλίων θα βοηθήσει τα παιδιά να επεξεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο διάφορα θέματα που τα απασχολούν, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαλέξουν το τέλος κάθε ιστορίας. Η δομή των βιβλίων δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να επιλέξουν τη συνέχεια κάθε ιστορίας μεταξύ δύο διαφορετικών εκδοχών και να συμπληρώσουν τις σχετικές δραστηριότητες, βοηθώντας τα έτσι να εξασκηθούν στην κριτική σκέψη και στον τρόπο διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων. Οι μικροί αναγνώστες θα ταυτιστούν με τους ήρωες των βιβλίων και θα διασκεδάσουν, ενώ οι γονείς τους θα μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τον ψυχισμό των παιδιών τους, προτείνοντάς τους εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης δύσκολων συναισθημάτων. 

Μπες στηνιστορία η συμφιλίωση

Εκδόσεις Παπαδόπουλος, εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση

#3 Δύο αγκαλιές σε μια βαλίτσα

Μπορεί ένα κυριακάτικο πρωινό να φέρει τα πάνω κάτω σε μια οικογένεια; Μπορεί ο μικρός μας ήρωας να ζει ανάμεσα σε δύο σπίτια; Άραγε, πού βρίσκεται η καρδιά του, πού θα χωρέσουν τώρα τα παιχνίδια του; Σε εκείνο το σπίτι που θυμίζει τη μαμά ή μήπως σε εκείνο που θυμίζει τον μπαμπά; Είναι λογικό να νιώθει θυμό και στεναχώρια; Κάποια πράγματα αλλάζουν και κάποια μένουν ίδια. Ένα όμως είναι σίγουρο: ότι η αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά δε θα αλλάξει ποτέ. Θα είναι πάντα εκεί, μεγάλη και ζεστή, σε κάθε βήμα και στιγμή. Γιατί οι γονείς δε χωρίζουν ποτέ από τα παιδιά τους.

Δύο αγκαλιές σε μια βαλίτσα

Εκδόσεις Μίνωας, εικονογράφηση: Πρόβου Άρτεμις 

#4 Η Λίλι, ο Λίο και οι θυμωμένοι πειρατές

Η Λίλι και ο Λίο κάνουν ένα απίθανο ταξίδι… δηλαδή… βασικά για ένα πικ νικ ξεκίνησαν...Όμως, όταν χάνονται, αυτά τα μικρά πλασματάκια με τα μεγάλα αισθήματα θα πρέπει να συνεργαστούν. Προσθέστε μερικούς θυμωμένους πειρατές, πολλά καπέλα (η Λίλι τα λατρεύει), μια καταστροφή… ή και δύο, και έχετε την τέλεια συνταγή για την απόλυτη περιπέτεια. Είστε έτοιμοι για μια αποστολή διάσωσης με την τεράστια δύναμη της φιλίας;

η Λίλη ο Λίο και οι θυμωμένοι πειρατές

Εκδόσεις Μίνωας, μετάφραση: Δασκαλάκη Μαρία, εικονογράφηση: Μπράντλεϊ Μαρκ

#5 Τα τερατάκια 2 – Οι διακοπές της μάγισσας

Νέο βιβλίο στην παιδική σειρά "Τα Τερατάκια", μια σειρά γεμάτη βρικόλακες, μούμιες, πλάσματα των βάλτων και μεγαλοπόδαρους, ιδανική για το κοινό της σειράς ταινιών Ξενοδοχείο για τέρατα. Στο δεύτερο βιβλίο, "μια νέα μάγισσα" καταφτάνει στο θέρετρο του νησιού και όλοι θέλουν να γίνουν φίλοι της! Η μάγισσα μένει στο ξενοδοχείο του νησιού και απολαμβάνει όλες τις ανέσεις.

Στο µεταξύ, τα τερατάκια κάνουν εκλογές στην τάξη και το αποτέλεσµα είναι τρομακτικό! Μετά, η Φράνκι (ξέρεις, η κόρη ενός διαβόητου επιστήµονα) βοηθάει τον Κουέιντ τον μεγαλοπόδαρο να κατασκευάσει ένα θερµοκήπιο. Τέλος, εσύ (σαν κουναβάνθρωπος) κάνεις σλιπόβερ σε ένα αόρατο σπίτι.

Μπορεί αυτά τα παιδιά να είναι τερατάκια, αλλά κάνουν πολύ καλή παρέα!

τα τερατακια οι διακοπές της μάγισσας

Εκδόσεις Κλειδάριθμος, μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

#6 Το μυστικό της τσούχτρας

Ένα νέο βιβλίο για παιδιά από 3 ετών από την αγαπημένη, σε μικρούς και μεγάλους, συγγραφέα Λήδα Βαρβαρούση. Ένα μικρό ψαράκι τολμάει να βγει από το δωμάτιό του ακολουθώντας ένα παράξενο πλάσμα. Έτσι παρακινεί μια χταπόδα, ένα ηλεκτροφόρο χέλι και έναν ιππόκαμπο να το ακολουθήσουν στο ταξίδι του προς το άγνωστο πέλαγος. Με τη βοήθεια της γιαγιάς φάλαινας μαθαίνει ότι το παράξενο πλάσμα είναι μια τσούχτρα και έχει ένα μυστικό… Τώρα δεν μένει παρά να βρει τον τρόπο να τη γνωρίσει! Μόνο αυτοί που έχουν στόχο στη ζωή μπορούν να ανακαλύψουν τα μυστικά της!

Ετοιμαστείτε για μια άκρως θαλασσινή περιπέτεια για τα όνειρα, τους στόχους, την εμπιστοσύνη και την πίστη στη… ζωή!

το μυστικό της τσούχτρας

Εκδόσεις Κλειδάριθμος, εικογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

#7 Οι τρεις σωματοφύλακες σε κομικς

Παρίσι, 1626.
Ο Ντ' Αρτανιάν ανυπομονεί για τη νέα του περιπετειώδη ζωή δίπλα στους φρουρούς του βασιλιά. Σύντομα, όμως, βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν κόσμο μονομαχιών, διπροσωπίας και κινδύνου, δίπλα στον Πόρθο, τον Άθω και τον Άραμι - τους θρυλικούς Τρεις Σωματοφύλακες. Ακολουθήστε τον Ντ' Αρτανιάν και τους φίλους του, καθώς αγωνίζονται για δικαιοσύνη, σε αυτήν την εντυπωσιακή έκδοση της κλασικής ιστορίας περιπέτειας που ξετυλίγεται μέσα από ευφάνταστα κόμικς για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Οι τρεις σωματοφύλακες σε κομικς

Εκδόσεις Ψυχογιός, μετάφραση: Πάλλη Έρρικα

#8 Ο κόσμος της Εμιλι Γ, διάσωση δελφινιών 

Καλωσήλθες στον μαγικό κόσμο της Έμιλι Γουίντσναπ, του κοριτσιού που είναι μισή γοργόνα και μισή άνθρωπος! Ταξίδεψε μαζί της στη στεριά και στον βυθό και ζήσε συναρπαστικές περιπέτειες. Το τέταρτο βιβλίο της σειράς, που βασίζεται στα επιτυχημένα μυθιστορήματα της Έμιλι Γ., οδηγεί την Έμιλι, τη Σόνα και τον Ααρών σε μια νέα μαγική περιπέτεια που εστιάζεται, αυτή τη φορά, στη φιλοζωία και την προστασία των πλασμάτων του βυθού.

Ο κόσμος της Εμιλι Γ διασωση δελφινιών

Εκδόσεις Ψυχογιός, μετάφραση: Τριάδα Πηνελόπη, εικονογράφηση: Stone Joanie

#9 Το καφέ στην άκρη του δάσους 

Η Ρενέ είχε μεγάλη αγάπη στην υψηλή γαστρονομία, γι’ αυτό φυλούσε όλες τις οικονομίες της, κι ύστερα έχτισε, με κόπο και μεράκι, το καφέ στην άκρη του δάσους. Ο Βρομοπόδης, ο ασυνήθιστος σερβιτόρος του καφέ υποδέχεται τον πρώτο πελάτη, ένα τέρας με αποκρουστικές συνήθειες για τον οποίο η Ρενέ δέχεται να ετοιμάσει αλλόκοτα πιάτα αντί για το εκλεπτυσμένο της μενού. Ένα εξωφρενικά πρωτότυπο και ακαταμάχητο εικονογραφημένο βιβλίο, γεμάτο μυθικά πλάσματα, τερατώδη γεύματα και ένα πολύ ασυνήθιστο δίδυμο!

το καφέ στην άκρη του δάσους

Εκδόσεις Ικαρος, μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

#10 'Οπου και αν πας, η αγάπη μου θα είναι μαζί σου 

"Ξέρω πως μια μέρα θα φτιάξεις κάτι υπέροχο…"

Μια συλλογή από οχτώ μαθήματα ζωής, οχτώ ιστορίες γεμάτες ζεστασιά και αγάπη.

Αξίζει να ξαναπροσπαθείς όταν όλα γκρεμίζονται. ∆εν χρειάζεται να γίνεις αμέσως καλός σε κάτι. Να εκτιμάς τις μικρές, τις ήσυχες στιγμές. Ένα μικρό βιβλίο σοφίας για να φυλάξεις παντοτινά στην καρδιά σου. Η Μπριγκίτα Σιφ, δημιουργός των βιβλίων, "Η Εύη όλο χορεύει και χορεύει και Όλιβερ" εμπνέεται από τις κόρες της και επιστρέφει με ένα νέο εκτενές βιβλίο· μια εκπληκτική συλλογή από οχτώ μαθήματα ζωής, οχτώ ιστορίες γεμάτες ζεστασιά και αγάπη που μπορούν να εμπνεύσουν κάθε αναγνώστη.

Οπου και αν πας η αγάπη μου είναι μαζί σου

Εκδόσεις Ίκαρος, μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Λέσχες Ανάγνωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Οι Λέσχες Ανάγνωσης για παιδιά του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφουν για την περίοδο 2024-2025, προσκαλώντας τους μικρούς φίλους του βιβλίου σε ένα νέο ταξίδι γεμάτο φαντασία και δημιουργικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/09/2024

Ο Καραγκιόζης παραμένει στη θερινή σκηνή του Φλοίσβου

Ο Καραγκιόζης θα βρίσκεται και τον Σεπτέμβριο στο Φλοίσβο, πότε ως δάσκαλος, πότε ως μαθητής, πότε ως γραμματικός.

Ζωγραφίζοντας την Κάλλας, "αστροπαρατηρήσεις" και ένα διήμερο γονεϊκότητας: Τι να κάνετε με τα παιδιά αυτή την εβδομάδα (6-12/9)

Συγκεντρώσαμε τις δραστηριότητες που τρέχουν στην πόλη αυτή την βδομάδα και συνδυάζουν ψυχαγωγία και διασκέδαση για παιδιά αλλά και γονείς.

Εξερευνώντας τη δημιουργική ελευθερία με τα "Εργαστήρια Λάθους" και τη Χριστίνα Τσινισιζέλη

Στα εργαστήρια αυτά κάθε "λάθος" γίνεται ευκαιρία για μάθηση και προσωπική ανάπτυξη μέσα από βιωματικά προγράμματα τέχνης για όλες τις ηλικίες.

Ενα escape game στήνεται στο Αστεροσκοπείο του Θησείου

Ζήστε ένα συναρπαστικό διαδραστικό Escape Game με θέμα το σύμπαν, για μικρούς και μεγάλους.