"Κάνε πιο γρήγορα": Η φράση που λέμε καθημερινά στα παιδιά μας τους προκαλεί μεγάλο άγχος

themamagers

Δεν ξέρω πόσες φορές το έχω πει και πόσες περισσότερες το έχω σκεφτεί. Η υπομονή μου εξαντλείται κάθε φορά που ετοιμάζω τα παιδιά για το σχολείο, κάθε φορά που τους λέω να κλείσουν την τηλεόραση, να πλύνουν τα δόντια, να βάλουν τις πιτζάμες. Είναι λες και αποφασίζουν να τα κάνουν όλα αργά και βασανιστικά- για μένα- που απλά τρέχω να προλάβω όλες τις δουλειές. Και κάπου εκεί θα βγει από το στόμα μου ένα αγανακτισμένο "κάνε πιο γρήγορα”, που συνήθως ακολουθείται από ένα "αμάν”.

Αυτή η φράση που οι περισσότεροι λέμε στα παιδιά με τόνο που δηλώνει εκνευρισμό και ανυπομονησία, δημιουργεί -σύμφωνα με τους ειδικούς- μεγάλο άγχος στα παιδιά. Όχι το άγχος που θα τους κινητοποιούσε να βιαστούν ή μια παρότρυνση να κάνουν πιο γρήγορα. Ένα άγχος που δεν τους επιτρέπει να εστιάσουν σε αυτό που κάνουν, να πάρουν τον χρόνο τους και να νιώσουν ότι έχουν την συμπαράστασή μας.

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Δημιουργικά summer camps για παιδιά

Τα summer camps που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις και άλλα πολλά.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;