Γιατί μεγαλώνουμε αγχωμένα παιδιά;

mamagers

Πώς το άγχος επηρεάζει τα παιδιά; Τι είναι αυτό που αγχώνει τα παιδιά; Οι γονείς, το φορτωμένο πρόγραμμα; Η κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη μίλησε για το άγχος στην παιδική ηλικία στην εκπομπή "Όλα για τη Ζωή μας” και τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Όπως είπε η ψυχολόγος τα καλά νέα είναι πως τα παιδιά που είναι αγχωμένα δεν σημαίνει ότι θα γίνουν και αγχωμένοι ενήλικες: "Το άγχος δεν είναι γραμμικό. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος μύθος που λέει ότι το γονίδιο είναι άγχος. Δεν υπάρχει γονίδιο άγχους. Υπάρχει ένας παράγοντας ότι αντιλαμβάνομαι διαφορετικά το περιβάλλον μου. Κάποιος μπορεί να το αντιλαμβάνεται πιο αναλυτικά, να τον επηρεάζει περισσότερο, να το φιλτράρει περισσότερο. Οπότε όλα γυρίζουν στο περιβάλλον. Έχει νόημα να δούμε, δηλαδή, συγκεκριμένες γονεϊκές συμπεριφορές που θα οδηγήσουν σε ένα άγχος των παιδιών”.

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Δημιουργικά summer camps για παιδιά

Τα summer camps που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις και άλλα πολλά.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;