"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.

Ο Μάγκας

H δραστήρια οργάνωση φροντίδας και περίθαλψης ζώων "Φοβισμένα Αδεσποτάκια – Neapoli’s Stray Tails" σε συνεργασία με το Kids Theater θα βρίσκεται στο Κηποθέατρο της Νίκαιας την Πέμπτη 11 Ιουλίου για να μας μιλήσει για τα αδεσποτάκια, μετά την παράσταση "Ο Μάγκας" που βρίσκεται σε περιοδεία. Την παράσταση σκηνοθετεί η Αθανασία Καλογιάννη σε διασκευή της Μαρίας Σούμπερτ. Ερμηνεύουν οι: Αθανασία Καλογιάννη, Πέτρος Λιόντας, Γιώργος Μπανταδάκης, Παύλος Πιέρρος, Φιλίππα Σαματά, Χρήστος Τζιώτας.

Ο Μάγκας Κηποθέατρο Νίκαιας
Ο Ηρακλής του καταφυγίου της οργάνωσης, που θα συναντήσει τον "Μάγκα"

Την ημέρα της παράστασης στο θέατρο θα λειτουργεί χώρος όπου, όσ@ επιθυμείτε, μπορείτε να προσφέρετε απαραίτητα είδη για τη λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων: παλιά χαλιά, κουβέρτες, σεντόνια, παλιές κατσαρόλες, τηγάνια, μπολ, τσουγκράνες, αμπούλες αποπαρασίτωσης, λουριά και αξεσουάρ ζώων που δεν χρειάζεστε πια, κονσέρβες και ξηρά τροφή.

Οι θεατές, και κυρίως τα παιδιά, θα μάθουν για τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν για τη φιλοξενία, περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων φίλων μας και τι μπορούμε να κάνουμε – έστω κάτι ελάχιστο – για να βοηθήσουμε το έργο της Οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια – Neapoli’s Stray Tails". Μαζί μας θα είναι ο Ηρακλής, ένας καλοκάγαθος σκυλάκος του καταφυγίου που θα… συναντήσει τον Μάγκα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Μάγκας

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια μαζί με τον μικρό σκύλο της, τον γλυκύτατο Μάγκα. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι "ηρωικό". Πέφτει, όμως, στη μία γκάφα μετά την άλλη και για να αποφύγει την τιμωρία αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι. Τότε ανακαλύπτει ότι ο κόσμος είναι γεμάτος κινδύνους και παγίδες. Μόνο ένας αδέσποτος σκύλος, ο Αφράτος, θα τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι του, πιο ώριμος αλλά το ίδιο αποφασισμένος να χαρεί τη ζωή. Ο  αγαπημένος σκύλος της ελληνικής λογοτεχνίας παίρνει σάρκα και οστά από το Kids Theater και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, μαθαίνοντάς τους παράλληλα την αξία της προσφοράς και της φιλοζωίας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μάγκας

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 70 '

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει «Μάγκα». Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον «έξω κόσμο», θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Ο πολυδιάστατος χαρακτήρας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο την ιστορία του, για την αλήθεια και το ψέμα, το σωστό και το λάθος, την αξία της φιλίας, αντιμετωπίζοντας την αδικία μαζί με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1935 και γνώρισε εκατοντάδες επανεκδόσεις. Την παρούσα θεατρική διασκεύη του υπογράφει η Μαρία Σούμπερτ.

Κηποθέατρο Νίκαιας

Κύπρου & Προύσσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.