"Το ημερολόγιο ενός σταρ του ποδοσφαίρου" βάζει στη σέντρα μπάλα και μαθηματικά με αμφίρροπο αποτέλεσμα!

«Το ημερολόγιο ενός σταρ του ποδοσφαίρου» είναι ένα graphic novel που διαβάζεται από παιδιά αλλά και γονείς!

σταρ του ποδοσφαιρου

Με βιβλία όπως τα διάσημα ημερολόγια του Σπασίκλα του συγγραφέα και εικονογράφου Τζεφ Κίνι να έχουν διαμορφώσει μια ολόκληρη αναγνωστική γενιά παιδιών, το νέο graphic novel της Σαμίνι Φλιντ "Το ημερολόγιο ενός σταρ του ποδοσφαίρου" έρχεται να προσελκύσει νέους μικρούς φαν του είδους. Το βιβλίο έχει ως πρωταγωνιστή τον εννιάχρονο Μάρκους Άτκινσον, ο οποίος γράφει ένα ημερολόγιο για τις όχι και τόσο επιτυχημένες στιγμές του στο ποδόσφαιρο

Ο τίτλος είναι σαρκαστικός αφού ο Μάρκους θέλει να ασχοληθεί με τα μαθηματικά και όχι με το ποδόσφαιρο. Ο μπαμπάς του ήρωα κάνει προβολή των δικών του αναγκών στον μικρό γιό του, χωρίς να ακούει πραγματικά τον Μάρκους. Η ανάγνωση του βιβλίου είναι απολαυστική και η γραφή άμεση και με ιδιαίτερο χιούμορ, χωρίς να λείπουν και τα διδάγματα για τους γονείς ώστε να κατανοούν τις ανάγκες των παιδιών, όσο και για τα ίδια τα παιδιά να τις αναγνωρίσουν.  

σταρ του ποδοσφαιρου

Προτείνεται για ηλικίες 9-11, που πιθανότατα θα ταυτιστούν με τον Μάρκους, στην περίοδο της προ-εφηβείας.  Τη μετάφραση στα ελληνικά έχει κάνει η Καλλιόπη Δημοπούλου και την fun εικονογράφηση ο Σάλι Χάινρικ, ενώ το βρίσκεται στις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Ψυχογιός.  Στη σελίδα του εκδοτικού οίκου μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από το βιβλίο. 

Η Σαμίνι Φλιντ ζει στη Σινγκαπούρη με τον σύζυγό της και τα δυο παιδιά τους. Είναι πρώην δικηγόρος, πρώην λέκτορας, μητέρα που εργάζεται από το σπίτι και συγγραφέας. Λατρεύει το μπάσκετ, ενώ από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και το βιβλίο της "Το ημερολόγιο ενός σταρ του μπάσκετ".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.