Παιχνίδια και σινεμά "συναντιούνται" σε ένα ξεχωριστό εργαστήριο στη Σαντορίνη

Το φεστιβάλ κινηματογράφου του νησιού διοργανώνει ένα διασκεδαστικό workshop για παιδιά στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός».

φεστιβάλ κινηματογράφου Σαντορίνης © Eleni Cosmopoulou

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης (18-20/7), ο θεσμός ενώνει τις δυνάμεις του με το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας "Δ. Νομικός" και συνδιοργανώνει ένα ξεχωριστό workshop για τους λιλιπούτειους θεατές του.

Με τίτλο "Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο" (18-19/7) το εκπαιδευτικό εργαστήριο οπτικών παιχνιδιών φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου και προσκαλεί τους μικρούς σινεφίλ να ανακαλύψουν τη βασική διαδικασία δημιουργίας κίνησης των καρέ ζωγραφίζοντάς τα. Όσα παιδιά συμμετάσχουν πρόκειται να εξοικειωθούν με συσκευές κινούμενης εικόνας που προϋπήρχαν του κινηματογράφου και να μάθουν πως ζωντανεύει μια εικόνα μέσα από το σχεδιασμό και την κατασκευή δικών τους οπτικών παιχνιδιών. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά 8-10 ετών και θα διαρκέσει συνολικά 6 ώρες (3 ώρες την ημέρα, 10.00-13.00). Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

sff2

Εισηγήτρια του workshop είναι η έμπειρη Ιωάννα Γιακουμάτου, η οποία έχει πραγματοποιήσει πολλά εργαστήρια και σεμινάρια σε ποικίλες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, χρησιμοποιώντας μια πρωτότυπη τεχνική και αισθητική animation που ενέχει τον πειραματισμό. Τα τελευταία χρόνια, επίσης, ασχολείται με το συντονισμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ παράλληλα εργάζεται στο χώρο του animation τόσο στη διαφήμιση όσο και τον κινηματογράφο.

Το οπτικοακουστικό εργαστήριο διεξάγεται στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του φεστιβάλ με το "Δ. Νομικός", στο πλαίσιο της οποίας οι δύο φορείς συμβάλλουν στην πολιτιστική σκηνή του νησιού με στόχο να αναδείξουν την τοπική κοινότητα και κουλτούρα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως φέτος το Βιομηχανικό Μουσείο κλείνει μια δεκαετία πολιτιστικής παρουσίας στη Σαντορίνη, επέτειος που γιορτάζει με πλούσιες εκδηλώσεις και εκθέσεις. Κλείνοντας, να αναφέρουμε ακόμη πως ο χώρος του "Δ. Νομικός" λειτουργούσε ως εργοστάσιο επεξεργασίας της μικρόκαρπης σαντορινιάς τομάτας από το 1945 έως το 1981. Το 2014 μετατράπηκε σε σύγχρονο μουσείο τοπικής ιστορίας καθώς και σε πολιτιστικό κέντρο αναδεικνύοντας την ιστορία του τόπου, των κατοίκων και των παραδόσεών τους μέσα από μια λεπτομερή εκθεσιακή αφήγηση.

Πληροφορίες:

Εργαστήριο "Τα παιχνίδια που δημιούργησαν τον Κινηματογράφο", 18-19/7
Χώρος: Αίθουσα Εκπαιδευτικών - Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας "Δ. Νομικός", Βλυχάδα, Σαντορίνη, 2286085141
Επίσημη ιστοσελίδα
Συμμετοχές: alkmini.nikopoulou@hf-p.com (έως 2/7)
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" του Δημήτρη Αδάμη πάει περιοδεία

Η διασκευή για παιδιά του έργου του Σαίξπηρ που συνδυάζει την κωμωδία με τη μαγεία και το όνειρο θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής αυτό το καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/07/2024

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο": Ακρόαση από τον Φωκά Ευαγγελινό στο Christmas Theater

Ο γνωστός σκηνοθέτης και χορογράφος ετοιμάζει μια φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη παράσταση για όλη την οικογένεια στο πρώτο θεματικό θέατρο της Αθήνας στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, και αναζητά γυναίκες και άνδρες ηθοποιούς.

Μία νύχτα μυστηρίου και δράσης στο Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Κοτσανά-Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό sleepover γεμάτο πρωτότυπες δράσεις.

Οι Μορφές Έκφρασης μάς αποχαιρετούν για το καλοκαίρι

Πέντε αγαπημένες παιδικές παραστάσεις της Άννας Σεβαστής Τζίμα, που παρουσιάστηκαν στον Διομήδειο (Βοτανικό) Κήπο, φτάνουν στο τέλος τους το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου.

Οι Burger Project ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους στον Κήπο του Μεγάρου

Γνωστές επιτυχίες αλλά και καινούργια τραγούδια των Burger Project, απρόσμενα κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο, αυτοσχεδιασμούς, χιούμορ, διαδραστικά μουσικά παιχνίδια.