Καύσωνας και παιδιά: Ο παιδίατρος μας λέει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

παιδί

Η υπερβολική ζέστη είναι κάτι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο καύσωνας και τα παιδιά είναι ένας δύσκολος συνδυασμός. Γι’ αυτό και χρειάζεται να πάρουμε τα μέτρα μας.

Καύσωνας και παιδιά: Τι προκαλεί η υψηλή θερμοκρασία στο σώμα

Όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, οι ευπαθείς ομάδες όπως είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, άτομα με αναπνευστικά-καρδιολογικά και μεταβολικά νοσήματα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

Η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό γίνεται με την εφίδρωση, την αγγειοδιαστολή και την ταχύπνοια. Μηχανισμοί που στα παιδιά μπορεί να μην λειτουργούν επαρκώς, στα βρέφη είναι ανώριμοι.

Καύσωνας και παιδιά: Τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα

Αποφεύγουμε να βγαίνουμε με το παιδί έξω, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές ώρες αν δεν είναι απαραίτητο. Όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες συστήνεται η παραμονή σε χώρους δροσερούς, καλά αεριζόμενους.

Εάν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας, προτού βάλουμε μέσα το παιδί θα πρέπει να το αφήσουμε να αεριστεί ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα. Ειδικά αν το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του μπορεί να είναι πολύ υψηλή και επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά και βρέφη.

Ποτέ μα ποτέ δεν αφήνουμε ένα παιδί σε κλειστό αυτοκίνητο, έστω και για λίγα λεπτά.

Αποφεύγουμε το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, στον ήλιο και τη ζέστη καθώς παραμονεύει κίνδυνος ηλίασης και θερμοπληξίας.

Πηγή: themamagers.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.