Τι αποκαλύπτουν οι ζωγραφιές των παιδιών για τα συναισθήματά τους;

παιδική ζωγραφιά

Τα παιδιά εκφράζονται μέσω της  ζωγραφικής και συχνά οι ζωγραφιές τους αποτυπώνουν την συναισθηματική τους κατάσταση. Πώς μπορούμε όμως να καταλάβουμε τι αποκαλύπτουν οι δημιουργίες τους;

Η σύμβουλος παιδικής ανάπτυξης με ειδικότητα στη μέθοδο Montessori, Lauren Mejia, έφτιαξε ένα βίντεο για να μάθει στους γονείς εύκολους τρόπους για να αποκωδικοποιούν τις ζωγραφιές των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει στο βίντεο, ένα παρορμητικό παιδί θα φτιάξει μια ζωγραφιά με μεγάλα σχήματα, ένα ανθρωπάκι χωρίς λαιμό και ασύμμετρα άκρα, ένα ντροπαλό παιδί θα φτιάξει ένα ανθρωπάκι πολύ μικρό, χωρίς μύτη ή στόμα, με χέρια κοντά στο σώμα, μικροσκοπικά πόδια.

Αντίστοιχα ένα παιδί που νιώθει ανασφάλεια θα ζωγραφίσει ένα ανθρωπάκι με πρόσωπο που μοιάζει με τερατάκι, μικρό κεφάλι, χωρίς χέρια και με στάση σώματος που έχει κλίση. Ένα θυμωμένο παιδί θα ζωγραφίσει με έντονες γραμμές ένα ανθρωπάκι με μεγάλα χέρια και δόντια, μακριά χέρια. Αν έχει άγχος το ανθρωπάκι δεν θα έχει μάτια, ενώ θα συμπληρώσει στη  ζωγραφιά συννεφάκια και σταγόνες βροχές.

Πηγή: www.themamagers.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.