Καλοκαίρι με Καραγκιόζη από τον Τάσο Κώνστα και τον Κώστα Σπυρόπουλο

Δύο μεγάλοι Καραγκιοζοπαίκτες έρχονται αυτό το καλοκαίρι πίσω από τον μπερντέ και παρουσιάζουν θέατρο σκιών σε δύο ανοιχτούς χώρους της πόλης.

Ο Καραγκιόζης στον Φλοίσβο

Δύο μεγάλοι Καραγκιοζοπαίκτες, ο Τάσος Κώνστας κι ο Κώστας Σπυρόπουλος, έρχονται αυτό το καλοκαίρι πίσω από τον μπερντέ και παρουσιάζουν θέατρο σκιών σε δύο ανοιχτούς χώρους της πόλης, το Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου και τον Δημοτικό Κινηματογράφο "Μίμης Φωτόπουλος". Δείτε αναλυτικές πληροφορίες παρακάτω.

Ο Τάσος Κώνστας αγκαζέ με τον Καραγκιόζη στον Φλοίσβο

"Ο Καραγκιόζης στον Φλοίσβο"

Το εξοχικό του Καραγκιόζη στο Πάρκο Φλοίσβου ανοίγει για δέκατο τρίτο καλοκαίρι. Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα, μετά από έναν όμορφο χειμώνα στη νέα του Paraga, πακέταρε και με όλη του την παρέα κατέβηκε στο εξοχικό του στο Πάρκο Φλοίσβου. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ετοίμασε το καταπράσινο υπαίθριο θεατράκι που τους φιλοξενεί κάθε χρόνο. Η θερινή σκηνή του Τάσου Κώνστα, εδώ και δεκατρία χρόνια, αποτελεί πόλο έλξης για κάθε ηλικίας καραγκιοζόφιλο της Αττικής -και όχι μόνο- αλλά και ξένων επισκεπτών που θέλουν να γνωρίσουν το λαϊκό μας θέατρο σκιών.

Ο καταξιωμένος καραγκιοζοπαίχτης κάθε χρόνο διασκευάζει ένα πλούσιο παραδοσιακό ρεπερτόριο, διανθίζοντάς το με λόγο που εμπεριέχει χιούμορ και σάτιρα, κάνοντας τις παραστάσεις του Καραγκιόζη ζωντανές στο σήμερα και ενδιαφέρουσες για μικρούς άλλα και μεγάλους. Το γέλιο είναι εξασφαλισμένο για όλους και σε γενναίες ποσότητες. Τα έργα αλλάζουν μέσα στην εβδομάδα γιατί μία μόνο επίσκεψη, μέσα σ' όλο το καλοκαίρι, δεν είναι ποτέ αρκετή.

Οι παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο 1 Ιουνίου (αρχικά κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) και από 19/6 προστίθενται και η Τετάρτη και η Πέμπτη, με προνομιακή τιμή εισιτηρίου. Απολαύστε οικογενειακώς θερινό Καραγκιόζη στο πάρκο δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τον έναστρο ουρανό και ζήστε μια καλοκαιρινή βραδιά αλλιώτικη από τις άλλες.

Προπώληση εδώ μέσω more.com.

  1. Κώστας Σπυρόπουλος

"Ο Καραγκιόζης του Κώστα Σπυρόπουλου"

Ο Καραγκιόζης της οικογένειας Σπυρόπουλου έχει επιστρέψει ήδη στο καλοκαιρινό του στέκι. Για 12η χρονιά λοιπόν, κάθε Τετάρτη θα μπορείτε στον φιλόξενο δημοτικό κινηματογράφο "Μίμης Φωτόπουλος" στο Μαρούσι, να απολαμβάνετε και μία νέα παράσταση θεάτρου σκιών από τον αγαπημένο καραγκιοζοπαίκτη Κώστα Σπυρόπουλο. Για φέτος το καλοκαίρι, θα συμμετέχει στην παράσταση και "Μάγος DIO" (Διονύσης Γουλιμής) που πριν την παράσταση του Καραγκιόζη θα δείχνει στους μικρούς θεατές καινούργια μαγικά κόλπα. Ακόμη, Κάθε Τετάρτη, ένας τυχερός θα κερδίζει ένα μεγάλο μαγικό κουτί για να κάνει τα δικά του μαγικά. Η παράσταση θα παιχτεί μέχρι τις 17/7 και θα ξεκινήσει ξανά στα τέλη του Αυγούστου.

Προπώληση εδώ μέσω more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καραγκιόζης στον Φλοίσβο

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 50 '

Στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου στο Πάρκο Φλοίσβου δίπλα στη θάλασσα θα βρίσκεται για δωδέκατη χρονιά φέτος ο Τάσος Κώνστας με τις «Φιγούρες & Κούκλες» και το πλούσιο ρεπερτόριό του από διασκευασμένες παραδοσιακές κωμωδίες με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη, που εμπλουτίζει πάντα με σάτιρα και αυτοσχεδιασμό, αλλά και νέα έργα που εμπνέεται από την επικαιρότητα. Ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης κλείνει 25 χρόνια πορείας έχοντας μαθητεύσει δίπλα στον Ευγένιο Σπαθάρη, ο οποίος του έλεγε χαρακτηριστικά ότι «Καλύτερα να πει ο θεατής ήθελα λίγο ακόμα, παρά να κοιτάξει το ρολόι του έστω και μια φορά». Με βάση αυτή τη φιλοσοφία και με όχημα την παράδοση, ο Τάσος Κώνστας παρουσιάζει ένα διαφορετικό έργο κάθε βράδυ, ανανεώνοντας τη σύγχρονη πορεία του λατρεμένου λαϊκού ήρωα.

Ο Καραγκιόζης του Κώστα Σπυρόπουλου

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 70 '

Ο Κώστας Σπυρόπουλος, σημαντικός συνεχιστής της παράδοσης του θεάτρου σκιών, παρουσιάζει θεότρελες και ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Καραγκιόζη με ένα νέο έργο κάθε εβδομάδα. Ο γνωστός Καραγκιοζοπαίχτης θα βρίσκεται πίσω από τον μπερντέ σε μία ευρύχωρη σκηνή. Πριν από την παράσταση θα παρουσιάζει τα μαγικά του κόλπα ο μάγος Dio, ενώ μετά θα δίνεται σε έναν τυχερό ένα κουτί με σύνεργα για μαγικά κόλπα. Μια παράσταση θεάτρου σκιών για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί.

Μίμης Φωτόπουλος (Δημ. Κιν/φος)

Αγ. Κων/νου 42, (δίπλα στο Αίθριο), Μαρούσι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.