Αγαπημένες σειρές παιδικών βιβλίων για τους μικρούς αναγνώστες

Μαθαίνουμε για τη Σιμόν ντε Μποβουάρ, διαβάζουμε κλασικά μυθιστορήματα και "μπαίνουμε" στον κόσμο του Όλιβερ Τουίστ.

Αγαπημένες σειρές παιδικών βιβλίων

Επιλέξαμε από τον πλούσιο κατάλογο των εκδόσεων Παπαδόπουλους, Διόπτρα και Χάρτινη Πόλη σειρές παιδικών βιβλίων με ήρωες που έχουν κερδίσει τους μικρούς αναγνώστες και υπόσχονται ξεχωριστές στιγμές, γεμάτες  γέλιο και γνώσεις. Πρόκειται για δημοφιλείς σειρές παιδικών βιβλίων που περιμένουν να μπουν στα ράφια των παιδιών, αν δεν είναι ήδη. 

Μικρά κορίτσια / αγόρια με μεγάλες ιδέες 

Μικρά κορίτσια / αγόρια με μεγάλες ιδέες

Μια σειρά ιστοριών με τις οποίες κορίτσια και αγόρια θα ανακαλύψουν τη ζωή και τα κατορθώματα των σπουδαιότερων ανθρώπων από τον χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού, της λογοτεχνίας, του χορού, της τέχνης, της φιλοσοφίας.

Σχεδιάστριες, ζωγράφοι, εξερευνήτριες, επιστημόνισσες. Γυναίκες μοναδικές από τις οποίες έχουμε πολλά να μάθουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε. Γυναίκες όπως η Σιμόν ντε Μποβουάρ, που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία.

Στην ίδια σειρά ιστοριών βρίσκεται η Μαρία Κιουρί, ο Στίβεν Χόκινγκ, η Τζέιν Γκούντολ και ο Ντέιβιντ Μπόουι.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος 

Σειρά κλασικών βιβλίων 

Οι φύλακες του σιταριού (Μανδηλαράς Φίλιππος)

Οι φύλακες του σιταριού

Όταν ο Τριπτόλεμος αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται να φυτρώσει εκείνη την άνοιξη το πολύτιμο σιτάρι που του έχει αναθέσει να φυλάει αιώνες τώρα η θεά Δήμητρα, το Γραφείο Ερευνών "Οι 12 θεοί" αναλαμβάνει να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Στην τέταρτη υπόθεσή τους, οι μικροί θεοί θα χρειαστεί να ταξιδέψουν σε απέραντους σιτοβολώνες, αλλά και σε εργαστήρια εταιρειών που παράγουν χημικά λιπάσματα και βελτιωτικά, ώστε να καταλάβουν τι συνέβη στο πολύτιμο σιτάρι του Τριπτόλεμου. Κι όταν το ανακαλύψουν, θα χρειαστούν τη βοήθεια όλων των παιδιών του κόσμου ώστε να το αναγεννήσουν.

Τα ταξιδια του Γκιούλιβερ (Jonathan Swift, μτφρ. Νένα Κοκκινάκη)

Τα ταξιδια του Γκιούλιβερ

Το κλασικό μυθιστόρημα φαντασίας του Ιρλανδού Jonathan Swift που αποτελεί μια σάτιρα για την ανθρώπινη φύση και ταυτόχρονα μια ταξιδιωτική ιστορία, σε μια έκδοση κατάλληλη για παιδιά από 9 ετών.

"Ακινητοποιημένος πάνω στο κοντό πράσινο γρασίδι, δεμένο χειροπόδαρα με ψιλές, λεπτές κλωστές, το μόνο που αντίκριζα ήταν ένα γαλάζιο κομμάτι ουρανού. Ξαφνικά άκουσα έναν περίεργο θόρυβο, έμοιαζε με σούσουρο, λεπτές φωνές σε μια εντελώς άγνωστη σε μένα γλώσσα. Σε λίγο, πάνω στο πόδι και μετά στο στήθος μου ένιωσα να κινείται κάτι ζωντανό. Χαμήλωσα το μάτια και τι να δω; έναν ανθρώπινο πλάσμα όχι παραπάνω από δεκαπέντε πόντους ψηλό, ανέβαινε επάνω μου! Σίγουρα ακόμα κοιμάμαι σκέφτηκα, όμως το ανθρωπάκι συνέχιζε ν’ ανεβαίνει πάνω στο σώμα μου. Ήταν σίγουρα πολεμιστής, γιατί κρατούσε τόξο και είχε φαρέτρα στην πλάτη. Δεν ήταν μόνος του. Τον ακολουθούσαν καμιά σαρανταριά παρόμοια πλάσματα όλα οπλισμένα".

Από τη γη στη σελήνη (Ιούλιος Βερν, μτφρ. Αργυρώ Πιπίνη)

Από τη γη στη σελήνη

Πολλά χρόνια πριν φτάσουμε στον 20ό αιώνα, στη διαστημική εποχή και στην κατάκτηση της Σελήνης από τον άνθρωπο, ο Ιούλιος Βερν μας αφηγείται με γλαφυρότητα ένα φανταστικό ταξίδι από τη Γη στο δορυφόρο της, τη Σελήνη, προαναγγέλλοντας τα επιστημονικά επιτεύγματα που οδήγησαν στην εκπλήρωση αυτού του σκοπού. Τα μέλη της Λέσχης των Οπλοποιών, στη Βαλτιμόρη, αποφασίζουν μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου να κατασκευάσουν μία τεράστια βολίδα και, με εκτοξευτήρα ένα γιγάντιο κανόνι, να την πυροδοτήσουν και να τη στείλουν στη Σελήνη. ʼραγε θα καταφέρουν οι τολμηροί και ριψοκίνδυνοι αυτοί πρωτοπόροι να κατακτήσουν τη Σελήνη και να ανακαλύψουν αν υπάρχει ζωή σ΄ αυτόν τον πλανήτη;

Εκδόσεις Παπαδόπουλος 

Τα παιδιά διαβάζουν κλασικά

Τα παιδιά διαβάζουν κλασικά

Μικρές κυρίες

Οι υπέροχες αδελφές Μαρτς διηγούνται την ιστορία της ζωής τους, μια ιστορία γεμάτη καλοσύνη και αυτοθυσία. Η Μεγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Έιμι, τόσο διαφορετικές μα και τόσο αγαπημένες, αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα μαζί με τη μητέρα τους, ενώ ο αγαπημένος τους πατέρας μάχεται στον Αμερικανικό Εμφύλιο. Παρ’ όλες τις δοκιμασίες, οι Μικρές Κυρίες ωριμάζουν, μαθαίνουν από τα ελαττώματά τους και απολαμβάνουν τις ουσιαστικές στιγμές μιας δύσκολης καθημερινότητας.

Όλιβερ Τουίστ

Στην απάνθρωπη ατμόσφαιρα του ορφανοτροφείου, ένα ρακένδυτο αγόρι πασχίζει να ξεπεράσει τον φόβο και την περιφρόνηση. Σε ηλικία εννέα ετών, ο Όλιβερ Τουίστ εγκαταλείπει το ίδρυμα αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου. Οι κοινωνικές ανισότητες στην Αγγλία του 19ου αιώνα φέρνουν αντιμέτωπο το μικρό ορφανό με την ανέχεια, ενώ τα σκληρά παιχνίδια της μοίρας θα τον εμπλέξουν με κακοποιά στοιχεία. Η αδικία εξανεμίζει και τις λιγοστές αχτίδες ελπίδας από τη ζωή του. Ένας καλόκαρδος άνθρωπος, που γνωρίζει το παρελθόν του, έρχεται ν’ αποκαταστήσει την αλήθεια και να προσφέρει στον μικρό Όλιβερ τη θαλπωρή και την αγάπη που τόσο στερήθηκε.

Η φάρμα των ζώων

Κάποιο βράδυ, ένας αγρότης, ο κύριος Τζόουνς, γύρισε κουρασμένος στο σπίτι του. Είχε μάτια που έλαμπαν από κακία και δεν το ‘χε σε τίποτα να σηκώσει το ραβδί του και να το σπάσει στη ράχη ενός ζώου. Τα ζώα δεν υπέφεραν άλλο την τυραννία και την αδικία, επαναστάτησαν και έδιωξαν την οικογένεια του Τζόουνς. Τότε το αγρόκτημα έγινε δικό τους, όμως ο Ναπολέοντας κι ο Φωνακλάς, δύο μεγάλα γουρούνια, πίστευαν πως ήταν "πιο ίσοι από τους άλλους". Έτσι, τα ζώα έπρεπε να παλέψουν ξανά – αυτή τη φορά όχι ενάντια στους ανθρώπους, αλλά στους πρώην συντρόφους τους.

Εκδόσεις Διόπτρα 

Κλασικά Αριστουργήματα

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες (Ιούλιος Βερν)

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες

Ο πλούσιος και ιδιόρρυθμος Βρετανός Φιλέας Φογκ στοιχηματίζει όλη του την περιουσία ότι θα κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Παρέα με τον πιστό υπηρέτη του, τον Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια, με αντίπαλό τους τον χρόνο αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ. Ξεκινώντας από την Αγγλία, πηγαίνουν στην Αφρική και από εκεί στην Ασία, όπου σώζουν από βέβαιο θάνατο την όμορφη Ινδή πριγκίπισσα Αούντα. Κατόπιν, σαλπάρουν για τη μακρινή Αμερική, έρχονται αντιμέτωποι με Ινδιάνους, ταξιδεύουν με έλκηθρο, και αγοράζουν ένα ατμόπλοιο για να επιστρέψουν στον τελικό τους προορισμό, το Λονδίνο. Το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν, ενός από τους πρώτους συγγραφείς μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας, έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές αναγνωστών, αφού μέσα από τις σελίδες του μεταφέρει τα μηνύματα της ελευθερίας, της αστείρευτης εξερευνητικής και ταξιδιάρικης διάθεσης, αλλά και τις αξίες της επιμονής και υπομονής.

Η Φάρμα των Ζώων (Τζορτζ Όργουελ)

Η Φάρμα των Ζώων

Τα ζώα στη φάρμα του κύριου Τζόουνς επαναστατούν ενάντια στον αφέντη τους, γιατί δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο τη σκλαβιά και την καταπίεση. Καθοδηγούμενα από τα γουρούνια αποφασίζουν να διευθύνουν εκείνα τη φάρμα με δικαιοσύνη και ισότητα. Σύντομα, όμως, τα γουρούνια αναλαμβάνουν την εξουσία και οδηγούν τα ζώα σε μια νέα τυραννία, που, αν και έχει άλλο όνομα, μοιάζει επικίνδυνα με την προηγούμενη. Η ισότητα που όλοι ονειρεύονταν αρχίζει τώρα να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους.

Ο Μάγος του Οζ (Λ. Φρανκ Μπάουμ)

Ο Μάγος του Οζ

Η χαμογελαστή Ντόροθι και ο Τότο, το σκυλάκι της με τα πανέξυπνα μάτια, ζουν, με τον θείο Χένρι και τη θεία Έμα, σε ένα μικρό αγρόκτημα στο γκρίζο και μελαγχολικό Κάνσας. Μια μέρα ένας δυνατός κυκλώνας παρασύρει μακριά το μικρό κορίτσι και το σκυλάκι. Ξαφνικά βρίσκονται στη φανταστική και γεμάτη χρώματα Χώρα του Οζ. Πώς θα επιστρέψουν τώρα πίσω στο Κάνσας; Η καλή μάγισσα του Βορρά συμβουλεύει τη Ντόροθι να ζητήσει τη βοήθεια του φοβερού και τρομερού Μάγου του Οζ, ο οποίος ζει στη Σμαραγδένια Πολιτεία. Και έτσι ξεκινά μια απίθανη περιπέτεια, παρέα με τους νέους τους φίλους, το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Δειλό Λιοντάρι.

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.