"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Άλκη Ζέη 1923-2020 Ο μεγάλος περίπατος της Άλκης

Οι Αντι-Δρώντες, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννηση της Ελληνίδας συγγραφέως Άλκης Ζέη, ανεβάζουν το εμβληματικό της έργο "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", σε μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο, στις 30 Απριλίου και ώρα 8:00 μ.μ. Η παράσταση, η οποία διακρίθηκε στο 35ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και απέσπασε δύο τιμητικά βραβεία, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο και της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ίδρυση της Θεατρικής Ομάδας Αντι-Δρώντες. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Βασίλης Π. Χατζηστυλλής.

Πρόκειται για μια μυσταγωγική παράσταση της βραβευμένης από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ) Θεατρικής Ομάδας Αντι-Δρώντες, με συμβολισμούς, μουσική, τραγούδια, δυνατές ατμόσφαιρες και συγκινησιακή φόρτιση. Αφιερωμένη στα παιδιά του κόσμου, η παράσταση των Αντι-Δρώντων ακολουθεί μια ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση που αποδίδεται με τη ζωντανή μουσική επί σκηνής - ενσωματωμένης στο έργο, υπό την εμπνευσμένη μουσική επιμέλεια του Αντώνη Γ. Κωνσταντίνου και προτείνεται για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η μουσική επιμέλεια της παράστασης αποτελεί, ταυτόχρονα, μια αναφορά σε μεγάλους συνθέτες και ερμηνευτές της Ελλάδας του 20ού αιώνα.

Τη σκηνογραφία επιμελήθηκε ο Κυριάκος Χατζηστυλλής, ενώ τα κοστούμια σχεδίασε ο σκηνοθέτης με τη Δώρα Χιώτη. Μουσικοί επί σκηνής ο Αντώνης Γ. Κωνσταντίνου και ο Carsten Lederer. Τα φώτα και τον ήχο χειρίζονται οι Βίκτωρας Χαριτωνίδης - Δημήτρης Αρτεμίου. Στον ρόλο της Μεγάλης Αντιγόνης η Κύπρια σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη.

Σημαντικό: Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.