Αποκριάτικο πάρτι για παιδιά και παραδοσιακά Κούλουμα ετοιμάζει ο Δήμος Πειραιά

Διαγωνισμός αποκριάτικης στολής, εργαστήρια για παιδιά, Zumba Carnival Party και ένα παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά, είναι μερικά απ' όσα ετοιμάζει ο Δήμος Πειραιά.

Αποκριά στον Πειραιά

Σε ένα αποκριάτικο καρναβαλοπάρτι, γεμάτο χρώματα, σερπαντίνες και κομφετί θα διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, το Σάββατο 16 Μαρτίου, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. 

Πολύχρωμες στολές θα γεμίσουν την πλατεία Κοραή, όπου θα πραγματοποιηθεί και  διαγωνισμός αποκριάτικης στολής. Τις αποκριάτικες στιγμές τους, μικροί και μεγάλοι θα απαθανατίσουν με το 360ο Carnival Video Booth. Εκατοντάδες χαρταετοί θα μοιραστούν στα παιδιά της πόλης το Σάββατο, για να πετάξουν και να γεμίζουν χρώματα τον Πειραϊκό ουρανό την Καθαρά Δευτέρα.

Αποκριά στον Πειραιά

Επιπλέον, τα παιδιά με το εργαστήρι "Χρώμα" θα κατασκευάσουν μικρούς χαρταετούς και με το εργαστήρι "Ζωγραφικής", αποκριάτικες μάσκες. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι, θα διασκεδάζουν, θα χορέψουν με DJ και με Bubble Show. 

Ταυτόχρονα, οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες θα ψυχαγωγηθούν με Face Painting, θα συμμετέχουν ενεργά στο Zumpa Dance Show και στο Zumba Carnival Party και θα απολαύσουν τους ξυλοπόδαρους και τους Ανιματέρ. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση Καραγκιόζη: "Οι απόκριες της Βεζυροπούλας".

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου θα συμμετέχει στην αποκριάτικη εκδήλωση.

Αποκριά στον Πειραιά

Καθαρά Δευτέρα, 18/2 | 12 μ.μ.

Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας | Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι  με τη Γωγώ Τσαμπά

Ένα μεγάλο παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στήνει ο Δήμος Πειραιά, με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός - θα βρίσκεται εκεί για να προσφέρει σαρακοστιανά εδέσματα, την παραδοσιακή λαγάνα, χαλβά και καλό κρασί-, στην παραλία της Φρεαττύδας με σαρακοστιανά εδέσματα, κρασί και χορό. Μικροί και μεγάλοι θα χαρούν το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και τα Κούλουμα δίπλα στη θάλασσα του Πειραιά, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα πλαισιώσει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες. 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Τη διοργάνωση  των εκδηλώσεων έχει η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και το Destination Piraeus του Δήμου Πειραιά. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development γιορτάζουν την Ολυμπιακή χρονιά με μία γιορτή για παιδιά

Οι "Μικροί Ολυμπιονίκες" γίνονται λαμπαδηδρόμοι, αθλητές και δημιουργοί της Ολυμπιακής δάδας, ενώ στο τέλος κάθε δράσης, μια ιδιαίτερη έκπληξη τους περιμένει, μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας.

"Αργοναυτική εκστρατεία": Ο Ηλίας Καρελλάς σαλπάρει με τον Καραγκιόζη στον Κήπο του Μεγάρου

Μετά τις χειμωνιάτικες "Σκιές στο πεντάγραμμο", ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και ο θίασός του ταξιδεύουν τους μικρούς θεατές στον κόσμο της μυθολογίας. Στον ρόλο της Μήδειας η Τζώρτζια Κεφαλά.

Summer camp 2024: Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μάς κάνει ένα "Ταξίδι στο κέντρο της πόλης"

Το πρόγραμμα του φετινού summer camp περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, τεχνολογία και μαγειρική.

Η 36η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι ξεκινάει

Το Πασαλιμάνι θα γεμίσει με περίπτερα γεμάτα βιβλία, προσφέροντας την ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες που θα μας συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αθλητικά Summer Camps του Δήμου Αθηναίων

Οι δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας.

Summer Camp: Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της πόλης από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, περιβαλλοντικές δράσεις και αθλητικά δρώμενα είναι μερικά απ' όσα θα προσφέρει το φετινό Summer Camp του Δήμου Πειραιά.