3 νέα βιβλία για παιδιά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Δείτε τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο για τους λιλιπούτιους αναγνώστες.

εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

"Το ποδήλατό του" (Χριστίνα Φραγκεσκάκη)

Ο Χασμ ζει στην πόλη του τη Χάφερ με τους γονείς, την αδελφή του τη Λενίς και το αγαπημένο του ποδήλατο. Το καβαλά και τρέχει κάθε μέρα στους δρόμους και στα σοκάκια, κάνει ορθοπεταλιά στις ανηφοριές, κατεβαίνει χωρίς πετάλι τις απότομες πλαγιές. Καμιά φορά παίρνει μαζί του και τη Λενίς. Φτάνουν στην εξοχή. Γυρνώντας σταματούν στην πλατεία και τρώνε παγωτό με σαντιγί.

Μια ιστορία για ένα αγόρι και το ποδήλατό του. Όταν ξεσπάει ο πόλεμος στην πόλη τους και αναγκάζονται να φύγουν μακριά, το αγόρι θα κάνει τα πάντα για να μην το αποχωριστεί.

"Μια φωλιά για μένα" (Βαλεντίνα Παπαδημητράκη)

Το μικρό λευκό σκιουράκι θέλει μια δική του φωλιά. Την άνοιξη φτιάχνει μια φωλιά σ’ ένα ξέφωτο του δάσους. Το καλοκαίρι στην ακροποταμιά. Το φθινόπωρο στην κορφή του βουνού.

Μια μεγάλη διαδρομή για ένα μικρό λευκό σκιουράκι. Η αναζήτηση του ιδανικού τόπου γίνεται αφορμή για να αφουγκραστεί τα συναισθήματά του, να πάρει αποφάσεις, να κάνει λάθη, να δυναμώσει με νέες εμπειρίες και τελικά να εμπιστευτεί τη ζωή, που θα τον εκπλήξει.

"Φίλοι δεμένοι με κλωστή" (Ελένη Γεωργοστάθη)

Ένα κορίτσι περιπλανιέται αδιάκοπα με τους γονείς του, αλλάζοντας τόπους, σχολεία, δασκάλους, συμμαθητές. Τα ταξίδια τους δε φέρνουν μόνο αποχωρισμούς, αλλά και όμορφες στιγμές και εικόνες μοναδικές, που η μικρή Μαρία κουβαλάει μέσα της σαν πολύτιμο θησαυρό. Στις αυλές των σχολείων, πάλι, ζει τη χαρά του παιχνιδιού και κάνει φιλίες που μέσα της εύχεται να παραμείνουν παντοτινές. Μια μέρα θα επιστρέψει σε ένα από τα σχολεία όπου είχε φοιτήσει παλιότερα. Άραγε θα βγει η ευχή της αληθινή; Ένα βιβλίο για την ανάγκη ενός παιδιού χωρίς σταθερό τόπο διαμονής να κάνει στέρεες φιλίες που νικούν τις αποστάσεις, αλλά και για τη χαρά του ταξιδιού, τη δύναμη των ιστοριών, την αξία της αποδοχής. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.