"Ραπουνζέλ: Τα μαλλιά της κουβάρια": Η μαγική ιστορία της Ραπουνζέλ με 3D animation σκηνικά στο Θέατρο Πειραιώς 131

Το κλασσικό και αγαπημένο παραμύθι των παιδιών ζωντανεύει τον Μάρτιο στη θεατρική σκηνή υπό την καθοδήγηση της Γιούλης Ηλιοπούλου.

Ραπουνζέλ: Τα μαλλιά της κουβάρια

Και ποιος δεν ξέρει λίγα πράγματα για την πρωταγωνίστρια του θρυλικού παραμυθιού των αδερφών Γκριμ; Η Ραπουνζέλ, η κοπέλα με τα μακριά μαλλιά που ονειρεύεται μια άλλη ζωή είναι η αγαπημένη ηρωίδα μικρών και μεγάλων διαχρονικά και όχι αδίκως.

Η "Ραπουνζέλ" εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1812 και η ιστορία της υπήρξε μέρος του βιβλίου "Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ". Πρόκειται για μια ηρωίδα σύμβολο, σε ένα έργο που διδάσκει την αξία της ελευθερίας του ανθρώπου και τη δύναμη της θέλησης που μπορεί να βρει ο καθένας μας όταν αποφασίσει αληθινά να ξεφύγει από τα δεσμά του, να κυνηγήσει τα όνειρά του και να ζήσει ελεύθερος σύμφωνα με τις επιλογές του.

Το φεστιβάλ παραμυθιού "Κόκκινη κλωστή δεμμένη" σε συνεργασία με την παιδική σκηνή της δημοφιλούς δημιουργού οικογενειακών θεαμάτων Γιούλης Ηλιοπούλου παρουσιάζουν την παράσταση "Ραπουνζέλ: Τα μαλλιά της κουβάρια" στο Θέατρο Πειραιώς 131 από Κυριακή 24 Μαρτίου και κάθε Κυριακή στις 12 μ.

Ραπουνζελ τα μαλλιά της κουβάρια

Η νεαρή Ραπουνζέλ είναι φυλακισμένη επί χρόνια σ’ έναν πανύψηλο πύργο, αιχμάλωτη μιας μάγισσας που εκμεταλλεύεται τα ατελείωτα χρυσά, μαγικά μαλλιά της για να μένει νέα και όμορφη. Ο πιο "περιζήτητος" κλέφτης του βασιλείου βρίσκει μια νύχτα καταφύγιο στο μυστηριώδη πύργο και πιάνεται όμηρος από το κορίτσι. Η Ραπουνζέλ ονειρεύεται να ζήσει την πραγματική ζωή ελεύθερη και έτσι κλείνει συμφωνία με το νεαρό κλέφτη. Έτσι, το αταίριαστο δίδυμο ξεκινάει την απόδρασή του, παρέα μ’ ένα μικρό βατράχι και με τη βοήθεια ενός μονόκερου. Και η μεγάλη περιπέτεια αρχίζει!

Ραπουνζέλ τα μαλλιά της κουβάρια

Μια θεαματική παραγωγή για τη δύναμη της φιλίας και της αγάπης με εξαιρετικά ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές, ντυμένους με κουστούμια εποχής (Τζούλια Μαρκο) και 3D animation (Λάμπρος Σούνδιας) που ζωντανεύει τα σκηνικά στοιχεία με μαγικές εικόνες. Τη θεατρική μεταφορά και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Γιούλη Ηλιοπούλου και τη μουσική επένδυση η Κρίστελ Καπελώνη.

Η παράσταση προτείνεται για ηλικίες 2,5- 9 ετών. 

Περισσότερες πληροφορίες

Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Η νεαρή Ραπουνζέλ είναι φυλακισμένη επί χρόνια σ’ έναν πανύψηλο πύργο, αιχμάλωτη μιας μάγισσας που εκμεταλλεύεται τα ατελείωτα χρυσά μαγικά μαλλιά της για να μένει νέα και όμορφη. Ο πιο «περιζήτητος» κλέφτης του βασιλείου βρίσκει μια νύχτα καταφύγιο στον μυστηριώδη πύργο και πιάνεται όμηρος από το κορίτσι. Η Ραπουνζέλ λαχταράει να ζήσει την πραγματική ζωή, ελεύθερη, κι έτσι κλείνει συμφωνία με το νεαρό κλέφτη. Κάπως έτσι, το αταίριαστο αυτό δίδυμο ξεκινάει την απόδρασή του, παρέα μ’ ένα μικρό βατράχι και με τη βοήθεια ενός μονόκερου. Και η μεγάλη περιπέτεια αρχίζει. Το έργο διδάσκει την αξία της ελευθερίας του ανθρώπου. Συμβολικά δείχνει ότι ο καθένας μας, όταν έχει τη θέληση, θα βρει τη δύναμη να ξεφύγει από τα όποια δεσμά του, να κυνηγήσει το όνειρό του και να ζήσει ελεύθερος σύμφωνα με τις επιλογές του. Επίσης, η δύναμη της αγάπης και της φιλίας και η χαρά της ζωής στη φύση είναι μερικά από τα μηνύματα που προσφέρει το κλασικό αριστούργημα στα παιδιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.