"Ο μαγικός αυλός" θα ηχήσει στο "Κάτια Δανδουλάκη"

Το αγαπημένο έργο του Μότσαρτ έρχεται από την παιδική σκηνή Ονειροπόληση για να ταξιδέψει μελωδικά τα παιδιά με την περιπέτεια του πρίγκιπα Ταμίνο.

Ο μαγικός αυλός

"Ο μαγικός αυλός", το αγαπημένο έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ σε λιμπρέτο Εμάνουελ Σικανέντερ έρχεται στη σκηνή του θεάτρου "Κάτια Δανδουλάκη" από την ομάδα Ονειροπόληση. Πρόκειται για την τελευταία όπερα που έγραψε ο μεγάλος συνθέτης, με το λιμπρέτο να εκφράζει με συμβολικό τρόπο τα ανθρώπινα ιδεώδη του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, τα οποία παραμένουν πάντα επίκαιρα. Η πρεμιέρα της παράστασης, την οποία σκηνοθετεί η Τούλα Ζαχαριουδάκη, έχει προγραμματιστεί για τις 4 Φεβρουαρίου.

Ο μαγικός αυλός

Η μουσική του "Μαγικού αυλού" (που ενδείκνυται για παιδιά ηλικίας 3 έως 13 ετών) έχει τη δύναμη να ανοίγει δρόμους, να καθοδηγεί και να αλλάζει προς το καλύτερο τη μοίρα και τις ζωές των ανθρώπων. Συνολικά, είναι ένα όμορφο παραμύθι, γεμάτο από πλούσια συναισθήματα, όμορφες εικόνες, κοστούμια, σκηνικά, φωτισμούς, σπαθογραφίες, μουσική και τραγούδια. Ένας ύμνος στη φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που κάνει τους μικρούς θεατές να ονειρεύονται, να μάχονται, να ελπίζουν.

"Ο μαγικός αυλός" διηγείται την ιστορία του Πρίγκιπα Ταμίνο, ο οποίος προσπαθεί να ελευθερώσει την πριγκίπισσα Παμίνα, τη μητέρα της Βασίλισσας της Νύχτας, τον Βασιλιά Σαράστρο αλλά και ολάκερη την πολιτεία από τον Μονόστατο τον μάγο. Σε αυτή του την μεγάλη προσπάθεια πολύτιμη βοήθεια θα του προσφέρει ο Παπαγγένο, ο άνθρωπος–πουλί, με τον μαγικό αυλό του!

Ο μαγικός αυλός

Σημαντικό στοιχείο της παράστασης είναι η διαδραστικότητά της: τα παιδιά πρόκειται να εμπλακούν βαθιά μέσα στην πλοκή, καθώς έχουν πάντα την επιθυμία να επεμβαίνουν υπέρ του καλού και του δίκαιου. Παράλληλα, η σκηνοθετική προσέγγιση του έργου έγινε με γνώμονα τους κανόνες της εκπαιδευτικής διαπαιδαγώγησης.

Το καστ της παράστασης συναποτελούν οι: Παντελής Μαρτίνος, Κωνσταντίνος Τσιάκος, Ιούλιος Καίσαρας Αθανασίου, Αλέξανδρος Μικελής, Κατερίνα Κλαυδιανού, Ειρήνη Kαζαντζόγλου, Αλεξία Ξυγάλα και ο Δημήτρης Πρωτογεράκης. Τα σκηνικά της παράστασης είναι του Παύλου Καρακασίδη, τα κοστούμια από το βεστιάριο της ομάδας, οι φωτισμοί του Θανάση Λεφάκη, οι σπαθογραφίες του Παντελή Μαρτίνου και οι χορογραφίες της Αντιγόνης Γλυκού.

Προπώληση με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο μαγικός αυλός

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 110 '

Πρόκειται για την ιστορία του Πρίγκιπα Ταμίνο ο οποίος προσπαθεί να ελευθερώσει την πριγκίπισσα Παμίνα , τη μητέρα της Βασίλισσα της Νύχτας , τον Βασιλιά Σαράστρο αλλά και ολάκερη την πολιτεία από τον μάγο Μονόστατο. Σε αυτή του την προσπάθεια πολύτιμη βοήθεια προσφέρει ο Παπαγγένο, ένας άνθρωπος –πουλί, με τον Μαγικό Αυλό του. Το έργο είναι διαδραστικό, γεμάτο από πλούσια συναισθήματα και αποτελεί έναν ύμνο στη φαντασία, στον δίκαιο αγώνα και στα ευχάριστα όνειρα. Το λιμπρέτο του εκφράζει με συμβολικό τρόπο τα ανθρώπινα ιδεώδη του ΕυρωπαΪκού Διαφωτισμού, τα οποία όμως παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.