Το "Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης" επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Τα παιδιά ηλικίας 6-9 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εργαστήρι "Ψηφιδωτά: από την αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο στον Γκαουντί, τον Καλατράβα και το δικό μας ψηφιδωτό"

μπενακη ελληνικου πολιτισμου.jpg

Το "Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης" επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη και συναντά τους καλλιτέχνες του κόσμου τα Σάββατα 25 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά ηλικίας 6-9 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εργαστήρι "Ψηφιδωτά: από την αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο στον Γκαουντί, τον Καλατράβα και το δικό μας ψηφιδωτό". Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σοφία Δαϊσπύρου, εικαστικός, εκπαιδευτικός.

Από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι τις μέρες μας καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες αλλά και απλοί τεχνίτες σ’ όλα τα πλάτη της γης χρησιμοποιούν ψηφίδες για να διακοσμήσουν τοίχους, πατώματα, αντικείμενα χρηστικά και άλλα. Ψηφίδες-βότσαλα, ψηφίδες από χρωματιστό γυαλί, πέτρες ή και σπασμένα πλακάκια και πιάτα συνθέτουν μία-μία από γεωμετρικά μοτίβα μέχρι πολύπλοκα θέματα. Τα παιδιά θα αναζητήσουν τα δείγματα αυτής της τέχνης στις συλλογές του Μουσείου, για να δημιουργήσουν το δικό τους μικρό ψηφιδωτό σπάζοντας πλακάκια.

Κρατήσεις εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη − Ελληνικός Πολιτισμός

Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.