Με αφορμή την έκθεση για τον Γιώργο Σεφέρη τα παιδιά μιλούν για τη σημασία και τον αντίκτυπο της τέχνης σήμερα

Τα παιδιά θα περιηγηθούν στις αίθουσες σταματώντας μπροστά σε έργα φωτογράφων, ζωγράφων, γλυπτών, χαρακτών και άλλων ποιητών, για να φτάσουν στον Οδυσσέα Ελύτη και το δεύτερο βραβείο Νόμπελ της Ελλάδας.

Γιώργος Σεφέρης

Το Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή την έκθεση "Γιώργος Σεφέρης. 60 χρόνια από το βραβείο Νόμπελ", ετοιμάζει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου με τίτλό "Όταν η τέχνη ξεπερνά τα όρια του τόπου και του χρόνου" κάθε Τέτάρτη (10-11.30 π.μ. & 11.30 π.μ.-1 μ.μ.) στην Πινακοθήκη Γκίκα.

Οι καλλιτέχνες δημιουργούν σε συγκεκριμένο χώρο, που μπορεί να είναι το οικείο εργαστήριο ή γραφείο τους ή, ακόμα, το άδειο δωμάτιο της εξορίας τους. Ταυτόχρονα, δρουν και σε συγκεκριμένο χρόνο, στη διάρκεια μιας περιόδου ειρήνης ή στα μαύρα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου. Όταν το έργο τους, όπως στην περίπτωση του Γιώργου Σεφέρη, έχει την ποιότητα και την ακρίβεια της λάμας ενός σπαθιού, μπορεί να κινητοποιήσει συνειδήσεις στην άλλη άκρη της γης και να μιλήσει σε ανθρώπους που θα γεννηθούν δεκαετίες μετά.

Συγχαρητήρια επιστολή του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα
Συγχαρητήρια επιστολή του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα

Τα παιδιά, αφού περιηγηθούν την έκθεση που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη για τον μεγάλο ποιητή και το βραβείο Νόμπελ, θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους στις αίθουσες σταματώντας μπροστά σε έργα φωτογράφων, ζωγράφων, γλυπτών, χαρακτών και άλλων ποιητών, για να φτάσουν στον Οδυσσέα Ελύτη και το δεύτερο βραβείο Νόμπελ της Ελλάδας.

Στο τέλος της διαδρομής οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, θα επιχειρηματολογήσουν (debate) γύρω από τη σημασία και τον αντίκτυπο της τέχνης σήμερα.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Μάρια Διαμάντη, Υπεύθυνη του επιστημονικού περιοδικού του Μουσείου Μπενάκη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Κριεζώτου 3, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.