1o Cycladic Kids Festival: Χιλιάδες συμμετοχές και μία έκθεση ζωγραφικής για λίγες μέρες ακόμα

Το φεστιβάλ άνοιξε στις 23 Σεπτεμβρίου τις πόρτες του στο κοινό, παρουσιάζοντας την έκθεση "Ο Άνθρωπος στο Κέντρο" με επιλεγμένα έργα αλλά και τους νικητές και τους διακριθέντες του διαγωνισμού. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό για λίγο ακόμα, ενώ όλα τα έργα μπορεί να τα δει κανείς ψηφιακά.

1o Cycladic Kids Festival © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Πάνω από 14.000 γονείς και παιδιά συμμετείχαν στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο 1o Cycladic Kids Festival που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 1ο Cycladic Kids Festival ήταν η κορύφωση του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που έκλεισε φέτος 10 χρόνια και συγκέντρωσε 19,500 συμμετοχές. Το φεστιβάλ άνοιξε στις 23 Σεπτεμβρίου τις πόρτες του στο κοινό, παρουσιάζοντας την έκθεση "Ο Άνθρωπος στο Κέντρο" με επιλεγμένα έργα αλλά και τους νικητές και τους διακριθέντες του διαγωνισμού. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την 1η Οκτωβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων ενώ όλα τα έργα μπορεί να τα δει κανείς ψηφιακά.

1o Cycladic Kids Festival
© Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν σε συνεχή ροή παραστάσεις θεάτρου, συναυλίες, εργαστήρια χορού, προβολές κινηματογράφου, αφηγήσεις, κουκλοθέατρο, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια μεταξοτυπίας, face painting, επιτραπέζια παιχνίδια, αφηγήσεις ιστορίες και παραμυθιών, με τη συμμετοχή των: Εθνικό Θέατρο, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Library4all, illustradays, Polyphonica, Ορχήστρα των Ανέμων, WeMe Constructs, La Petite Marguerite, Moutzoures, Λούπες, Ομάδα ΑΦΟΥ, Παραμυθοκόρες, Victoria Hislop, Λένα Παπαληγούρα, Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, Ελένη Γερουλάνου, Αντώνης Παπαθεοδούλου.

Info: Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής "Ο Άνθρωπος στο Κέντρο" | Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων | Ώρες Λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 11 π.μ.-7 μ.μ., Σαβ., Κυρ.: 10 π.μ.-3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.