Εργαστήρια αφιερωμένα στην Άλκη Ζέη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της της Άλκης Ζέη και οι ήρωές της συνεχίζουν να γεμίζουν με φαντασία και γνώση τις ζωές μικρών και μεγάλων παιδιών.

Άλκη Ζέη

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και 1 Οκτωβρίου 2023 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) τιμά την Άλκη Ζέη μέσα από τα έργα και τις ιστορίες της. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της και οι ήρωές της συνεχίζουν να γεμίζουν με φαντασία και γνώση τις ζωές μικρών και μεγάλων παιδιών. 

Ταραξίες και ψίθυροι στη Βιβλιοθήκη 

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου (10.30 π.μ.-12 μ.μ.) η ΕΒΕ καλεί οικογένειες να δημιουργήσουν μαγικά πλάσματα παρέα με το αγαπημένο όλων καπλάνι της Άλκης Ζέη.

Διάρκεια Προγράμματος: 75 λεπτά 
Αριθμός συμμετοχών: 10 οικογένειες - το κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν ενήλικα 
Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 4 έως 6 ετών 

Αχ, τι δύσκολο να είσαι ήρωας! 

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου (11 π.μ.-1 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί ένα δίωρο εργαστήριο για έφηβους. Σε αυτό το εργαστήριο οι έφηβες και οι έφηβοι θα ακολουθήσουν τις λέξεις, το χιούμορ, τη διεισδυτική ματιά της Άλκης Ζέη μέσα από τη σωματική κίνηση, σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας όπως τα emoji, και ένα μαξιλάρι. Θα εξερευνήσουν το συγγραφικό σύμπαν της Άλκης Ζέη ενώ παράλληλα θα εκφράσουν τις προσωπικές τους ιστορίες και την καθημερινότητα τους. Η καταγραφή της συνομιλίας της κάθε έφηβης και του κάθε έφηβου με τα γραπτά της Άλκης Ζέη θα γίνει με τη δημιουργία μιας αυτοσχέδιας έκδοσης (zine). 

Διάρκεια Προγράμματος: 120 λεπτά 
Αριθμός συμμετοχών: 12 άτομα 
Απευθύνεται σε έφηβες και εφήβους από 14 έως 17 ετών 

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τις Ελένη Βελτανιώτη και Βίκη Χρηστάκη, μουσειοπαιδαγωγούς, επιμελήτριες εκπαίδευσης. Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΒΕ είναι δωρεάν. 

Για δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://www.nlg.gr/news/21402/ 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.