Το "Λεωφορείο του Καραγκιόζη" μάς ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Στη νέα μουσική κωμωδία του Ηλία Καρελλά όλοι οι αγαπημένοι ήρωες του ελληνικού θεάτρου σκιών μας διηγούνται τις ιστορίες τους.

Το λεωφορείο του Καραγκιόζη Καρελλάς

Εκτός από τον "Θησέα και Μινώταυρο” που θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά (3, 4, 11, 12/7), ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης ετοίμασε ακόμη μία καλοκαιρινή κωμωδία με γιγαντοφιγούρες του θεάτρου σκιών και ζωντανή μουσική, η οποία θα μάς ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Το "Λεωφορείο του Καραγκιόζη" με οδηγό τον Καραγκιόζη κάνει στάση στο Σινέ Γαλάτσι στο Άλσος Βεΐκου (25/6, 2/7) και μάς προσκαλεί σε μια παράσταση-συναυλία για θεατές όλων των ηλικιών που παντρεύει την παράδοση του θεάτρου σκιών με την επικαιρότητα.

Το λεωφορείο του Καραγκιόζη Καρελλάς

Ιστορίες και έθιμα από την Θράκη μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο ως το Αιγαίο ξετυλίγονται μέσα από ένα πρωτότυπο μουσικό κολάζ με τον Καραγκιόζη, τα Κολλητήρια, τον Μπάρμπα-Γιώργο, τον Μορφονιό, τον Σταύρακα, τη Βεζυροπούλα και πολλές ακόμη γιγαντοφιγούρες σκιών να αφηγούνται τις ιστορίες τους.

Το λεωφορείο του Καραγκιόζη Καρελλάς

Μουσικοί συνοδοιπόροι του Ηλία Καρελλά θα είναι η επταμελής ανατρεπτική μπάντα πνευστών Hasta Brassta που φέρνει στη σκηνή απίστευτα ηχοχρώματα σε pop, disco, balkan και ελληνικούς ρυθμούς και οι Χαρά Τσαλπαρά και Εύα Μυλωνά με αγαπημένα παραδοσιακά κι όχι μόνο τραγούδια που ερμηνεύουν με όχημα τη φωνή τους και το ακορντεόν. 

Ο Ηλίας Καρελλάς υπογράφει τη σκηνοθεσία, το κείμενο, τους φωτισμούς και τις φιγούρες (από κοινού με τον Νικόλα Τζιβελέκη), ο Μιχάλης Ράπτης την κατασκευή και ο Γιώργος Λιντζέρης την ζωγραφική του σκηνικού. Πίσω από τον μπερντέ στον χειρισμό των φιγούρων θα βρίσκονται οι Νικόλας Πέππας και Αναστάσης Παπαγεωργίου. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.