To Summer School εφήβων "Κλακέτα, κάμερα, πάμε!" έρχεται στην Τεχνόπολη

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας "Καρπός" συστήνει στους εφήβους την τέχνη του κινηματογράφου.

summer school

Η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, σε συνεργασία με την έμπειρη ομάδα του "Καρπού", γεμίζουν το καλοκαίρι των νέων ηλικίας 12-14 ετών με άφθονες δημιουργικές ιδέες, μέσα από ένα summer school που προσφέρει μια πρώτη επαφή με την τέχνη του κινηματογράφου.

To Summer School εφήβων "Κλακέτα, κάμερα, πάμε!" έρχεται από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου καθημερινά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από τις 9.30 π.μ. έως τις 3 μ.μ., με μια εβδομάδα γεμάτη βιωματικά εργαστήρια. Με τη χρήση ψηφιακών μέσων (εικόνας και ήχου), οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους με θέμα την Τεχνόπολη και τη γειτονιά της, αντλώντας έμπνευση από το εργοστάσιο φωταερίου και τη γειτονιά του Γκαζιού. Με οδηγό τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα Μαρία Λεωνίδα, οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με μικρόφωνα και βιντεοκαμέρες, θα εξοικειωθούν με το μοντάζ, θα εκφραστούν δημιουργικά και θα γνωρίσουν την πιο σινεφίλ πλευρά του εαυτού τους.

summer school

Πρόγραμμα

26/6

Την πρώτη ημέρα τα παιδιά θα γνωριστούν μέσα από φωτογραφικά παιχνίδια, θα παρακολουθήσουν ταινίες μικρού μήκους και θα συζητήσουν για τις βασικές αρχές της σκηνοθεσίας τους. Μαζί με την επαγγελματία φωτογράφο Αναστασία Βλαχάκη θα ανακαλύψουν τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης και θα γνωρίσουν από κοντά τον επαγγελματικό φωτογραφικό εξοπλισμό της.

27/6

Τη δεύτερη ημέρα θα εξερευνήσουν τη μαγεία των πλάνων. Θα ανακαλύψουν τα μυστικά της κάμερας, την κίνηση και την αξιοποίησή της, ενώ θα παρακολουθήσουν video tutorials ειδικά για εφήβους, ξεκινώντας έναν πρώτο πειραματισμό με την τεχνική του μοντάζ. 

summer school

28/6

Την τρίτη ημέρα οι έφηβοι δημιουργούν το δικό τους storyboard. Θα ξεκινήσουν με το ρεπεράζ, εξερευνώντας τους κατάλληλους χώρους για γύρισμα μέσα κι έξω από την Τεχνόπολη. Με τον ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο από την ομάδα θεάτρου "Ανεμόμυλοι", θα συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό εργαστήριο ερμηνείας.

29/6

Την Πέμπτη 29/5 τα παιδιά θα δουν τις λήψεις τους και θα μάθουν από τα λάθη τους και τα απρόοπτα. 

summer school

30/6

Σειρά έχει το μοντάζ. Τα παιδιά θα πειραματιστούν με τις τεχνικές του και θα γνωρίσουν το λογισμικό επεξεργασίας της δική τους ταινίας. 

Κόστος: 125 € | Κρατήσεις στα τηλ. 2130109325, 2130109300

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.