Η Μαρία Σκούλου παρουσιάζει το πρώτο της διήγημα "Το χελιδόνι και η βελανιδιά"

Στην παρουσίαση του παραμυθιού θα μιλήσουν η διδάκτωρ Νεοεληνικής λογοτεχνίας Αγγελική Αθανασακοπούλου και ο ιστορικός Μιχάλης Κατσικαρέλης.

Το χελιδόνι και η βελανιδιά

Οι εκδόσεις Άπαρσις και η συγγραφέας Μαρία Σκούλου προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του παραμυθιού "Το χελιδόνι και η βελανιδιά" το Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 11.30 π.μ. στον "Δρόμο του μεταξιού". Για το βιβλίο θα μιλήσουν η διδάκτωρ Νεοελληνικής λογοτεχνίας Αγγελική Αθανασακοπούλου, ο ιστορικός Μιχάλης Κατσικαρέλης, καθώς και η συγγραφέας του βιβλίου. Θα συντονίσει η Κατερίνα Θανοπούλου, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και ποιήτρια.

Η τρυφερή ιστορία του χελιδονιού είναι η ιστορία της ζωής μας. Η αναζήτηση, η απορία, η οικογένεια, η ζωή και η απώλεια περνούν από τη συγγραφέα με απλό τρόπο μέσα από πανέμορφες εικόνες αστερόσκονης και συμπαντικής αναζήτησης. Η βελανιδιά γίνεται η μάνα γη, ο φύλακας άγγελος μαθαίνοντας στο χελιδόνι, μέσα από μυστικές συμφωνίες με το φεγγάρι και τ'αστέρια, την αστυνομία και τη συμφιλίωση με το παρελθόν. Η σχέση της με το χελιδόνι ξυπνά στα παιδιά συναισθήματα αγάπης, τρυφερότητας για τα ζώα, τη φύση και ό,τι μας περιβάλλει. 

Η Μαρία Σκούλου είναι κοινωνική λειτουργός και εργάζεται στην ειδική αγωγή. Το διήγημα "Το χελιδόνι και η βελανιδιά" είναι το πρώτο διήγημα της που εκδίδεται. Το παιδικό της διήγημα "Το σαλιγκάρι που ήθελε να φτάσει στο φεγγάρι" έχει βραβευτεί με το Β΄ βραβείο από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.