3 νέες κυκλοφορίες για τους λιλιπούτειους αναγνώστες από τις εκδόσεις Ίκαρος

Μία ιστορία μυστηρίου, ένα βιβλίο διακοπών και εξερεύνησης της φύσης και ένα λεύκωμα νέους γονείς στις νέες εκδόσεις.

εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος αναμένονται να κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα 15 Μαΐου τρία νέα παιδικά βιβλία. Πρόκειται για τα: "Κάτι βρομάει στου Πίτσου", της Ευτυχίας Γιαννάκη, σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, το νέο βιβλίο της Άλκηστης Χαλικιά, σε εικονογράφηση της Μάριας Μπαχά, "Σαν διακοπές ρεύματος" και το πρώτο λεύκωμα αναμνήσεων του Oliver Jeffers, "Η ζωή σου στη Γη", σε μετάφραση του Φίλιππου Μανδηλαρά.

"Κάτι βρομάει στου Πίτσου" της Ευτυχίας Γιαννάκη

Κάτι βρομάει στου Πίτσου

Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων, είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο. Μα ένα πρωί, γίνεται και το πιο βρομερό. Μια απαίσια μυρωδιά απλώνεται παντού την ώρα του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής. Έτσι, ο Μικρός Μπλε, ο μοναδικός ντετέκτιβ του νησιού, αναλαμβάνει τη βρομερότερη υπόθεση όλων των εποχών.

Η πέμπτη ιστορία μυστηρίου για λιλιπούτειους αναγνώστες, με ήρωες τους Πιτσιμπουίνους και κεντρικό χαρακτήρα, σε ρόλο ντετέκτιβ, τον Μικρό Μπλε. Για παιδιά από 3 ετών. 

"Σαν διακοπές ρεύματος" της Άλκηστης Χαλικιά

Σαν διακοπές ρεύματος

Όλα αλλάζουν για τον Άγγελο όταν οι γονείς του αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πόλη. Θα αντιμετωπίσει τους φόβους του και θα κάνει φιλίες που δεν είχε φανταστεί. Η ζωή στο βουνό θα είναι σαν διακοπές ρεύματος. Οι πιο ευτυχισμένες μέρες του!

Η Άλκηστη Χαλικιά στο νέο της βιβλίο μας παρουσιάζει μια ιστορία για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας δημιουργώντας ένα ανατρεπτικό νεανικό βιβλίο διακοπών και εξερεύνησης της φύσης. Την έκδοση τη συνοδεύει μουσικό CD με δεκατέσσερα τραγούδια σε στίχους της Άλκηστης Χαλικιά, μουσική της Μέλπως Χαλκουτσάκη και του Πέτρου Σταμέλου. Συμμετέχουν φιλικά ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Φώτης Σιώτας και το μουσικό σχήμα "Εκτός τροχιάς". Για παιδιά από 7 ετών.

"Η ζωή σου στη Γη" του Oliver Jeffers (μτφρ. Φίλιππος Μανδηλαράς)

Η ζωή σου στη Γη

Ένα λεύκωμα για νέους γονείς, με τις εικόνες του διεθνώς αναγνωρισμένου Oliver Jeffers.  Εμπνευσμένο από το παγκόσμιο μπεστ σέλερ του Oliver Jeffers, "Βρισκόμαστε εδώ", αυτό το λεύκωμα για γονείς θα κρατήσει ζωντανή κάθε στιγμή, από την εγκυμοσύνη μέχρι τα πρώτα χρόνια του νέου μέλους της οικογένειας. Το λεύκωμα περιλαμβάνει σελίδες όπου μπορούν να σημειωθούν γεγονότα, αξέχαστες στιγμές, οι πρώτες λέξεις, καθώς και θήκες για να τοποθετηθούν φωτογραφίες και πολύτιμα ενθύμια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.